Iedere tweede zaterdagmiddag van de maand kan je genieten van een gratis orgelconcert. Deze maand moest het nog digitaal, maar volgende maand terug live in de O.L.V.-Kerk!
Evgeniya Galyan maakte voor u een opname van het concerto in a van J.S.Bach (1685-1750). Dit concerto, een van de meest virtuoze orgelwerken van Bach, is in origine een concerto voor twee solisten en strijkorkest, geschreven door A.Vivaldi (1678-1741). Bach maakte een meesterlijke transcriptie voor orgel, waarbij hij het barokorgel op zeer orkestrale manier tot klinken brengt: de tutti-passages (het volledige orkest) contrasteren wondermooi met de snelle virtuoze passages van de solisten. Evgenia werd geboren in de omgeving van de stad Irkoetsk in Rusland. Ze studeerde aan het Staatsconservatorium te Nizhny Novgorod voor piano bij O.Lisova, en voor orgel bij T.Botschkova. Nadien zette ze haar studies verder aan het Conservatoire Royal de Liรจge bij Anne Froidebise. Zij organiseert de Marktconcerten in Sint-Truiden.

Het volgende live Marktconcert: Jeroen Follon vindt plaats op 8 augustus. Deelnemen is gratis maar inschrijven verplicht. Volg het evenement om op de hoogte te blijven van de start van de inschrijvingen!

Voor de liefhebber, een prachtig streepje Bach door Evgenia in de O.L.V.-kerk in Sint-Truiden op 11 juli laatstleden.