2 Truienaren in nationaal bestuur van Jongsocialisten

Algemeen

Op 9 december 2017 verkoos het Ledencongres van de Jongsocialisten in het Bronks Theater te Brussel een nieuw bestuur.

De nieuwe voorzitter van de beweging wordt de 21-jarige Steven Arents uit Blankenberge. Opvallend feit, er zijn ook Truienaren verkozen in het bestuur.

De nieuwe ondervoorzitter is Kaoutar Oulichki uit Sint-Truiden. Na twee jaar in het bestuur, zag zij dit als een logische stap, om zo mee het nieuwe bestuur te ondersteunen.                                                                                                                 Zij is echter niet de enige in het bestuur uit Sint-Truiden. Jeremy Celen uit de deelgemeente Gelinden is verkozen als bestuurslid.

Verder bestaat het bestuur uit volgende bestuursleden: Stephanie Van den Eede (Schoten), Oona Wyns (Bredene), Emma Verbiest (Gent), Michael Vanhee (Oostende), Jaro Verberck (Antwerpen) en Renzo Clevers (Kortrijk).

Truiensniefs had een gesprek met beide geëngageerde jongeren uit Sint-Truiden.

Kaoutar wil graag jongeren ook terug warm maken voor politiek. “Jongeren moeten een plaats hebben in het maatschappelijk debat. Zij zijn de toekomst en moeten weten welke beslissingen invloed hebben op hun leven.”

Jeremy sluit zich aan bij Kaoutar. “Onze focus zal meer dan ooit liggen op diversiteit. De vertegenwoordiging van minderheden en personen met een handicap verdient absolute prioriteit. Jongsocialisten moet een representatieve afspiegeling van onze samenleving zijn, met vertegenwoordiging uit alle lagen van de bevolking” .

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
De politie van de zone Borgloon blijft controleren!

Controleren op alcohol achter het stuur, doet de politie niet om zoveel mogelijk mensen te beboeten, wel omdat ze iedereen bewust willen maken van het gevaar van rijden onder invloed van alcohol. Met slechts twee bestuurders die  dit weekend betrapt werden op overmatig alcohol achter het stuur, zijn we op …

Algemeen
Werken in Borlo Centrum

 In opdracht van Wegen & Verkeer Limburg zullen ter hoogte van het centrum in Borlo, N755 Thewitstraat, wegenwerken plaatsvinden van 5 oktober tot en met 9 oktober! De klinkers in het dorpscentrum zullen vervangen worden door asfalt. De omleiding zal gebeuren via de Jeuksestraat – Homsemstraat. De bushaltes “Jeuksestraat” en “Kerk” …

Algemeen
Het Neigemenneke wil de Sintrùinse Diksjónèèr herdrukken!

dzje zukt óech doeët… en dzje vèngt NIKS wa óech oanstie! … dan kóene fee óech èllepe want as dzje Trùineer zèèt,  of dzjee wilt da toch ewa wèède of dzje et kènger dèè da wille wèède of dzje et vrinde en vrindinne dèè dzje ieël gèèn ziet dan ebbe fee …

%d bloggers liken dit: