Op de Facebookpagina van Daklozenwerking De Trawanten staat een verhaal over een dakloze J.V 38j uit Borgloon. Daar wordt je echt stil van.

Klik hier en lees het artikel ook in De Morgen

In de week dat we allen aan onze dierbare overledenen denken bereikte ons het droeve nieuws over J. die we allen nog op 17/10 op de wake voor overleden dak- en thuislozen ontmoetten. Maandagnacht overleed hij.

Nadat hij enkele weken geleden vrijkwam uit de gevangenis, vond hij een slaapplaats op de bank buiten aan Café Anoniem. Na een week kon hij terecht bij het CAW Limburg, waar hij na enkele dagen niet meer heen ging. Hij belandde terug op het bankje.
Omdat zijn toestand achteruit ging, vroeg hij een heropname bij het CAW. Helaas zou dat pas na drie weken kunnen overwogen worden …
Na tussenkomst van de CAD straatverpleging werd hij in het Jessa Ziekenhuis opgenomen. Daar werd een acute longontsteking vastgesteld. Na drie dagen werd hij er ontslagen, hij kwam letterlijk weer op straat.

Op 17/10 was hij aanwezig op de wake voor overleden dak- en thuislozen. Misschien hebben jullie hem wel gezien, met zijn kruk … Die nacht sliep hij weer op het bankje aan Café Anoniem.

De dag erna bereikte na enkele ‘dringende’ telefoontjes ons het bericht van het CAW dat hij terug welkom was. Hij werd er terug opgenomen, het zou zijn laatste ‘dak’ zijn. Eergisteren overleed hij er.

Om toch even stil van te worden … Bron  Daklozenwerking De Trawanten

Werd gestorven dakloze in Hasselt aan zijn lot overgelaten? Beelden TVL

Foto als illustratie.