Paljassen tegen 200 per uur over onze wegen!

Algemeen
2

Vandaag werden in het kader van de VSV-campagne “Beloof het op beloofd.be” werden enkele snelheidscontroles uitgevoerd. De actie bestond uit snelheidscontroles met interceptie door motards.
De politie was  verbijsterd van de resultaten op een zaterdagnamiddag.
Op de Luikersteenweg werden 601 voertuigen gecontroleerd. 113 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 149 km/u! 5 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
Op de Tiensesteenweg (N3) werden 762 voertuigen gecontroleerd. Bijna de helft van de bestuurders, nl 360, reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km/u! 4 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
Op de N80, de expresweg tussen Hasselt en Sint-Truiden, werden 762 voertuigen gecontroleerd. 123 bestuurders werden geverbaliseerd. 4 rijbewijzen werden ingetrokken. Deze bestuurders reden respectievelijk 177 km/u, 195 km/u, 201 km/u en 215 km/u !!!
De politie hoopt dat veel bestuurders zich best eens bezinnen over deze snelheden in plaats van zich laatdunkend uit te laten op Facebook waar we bij de foto (weliswaar van slechte kwaliteit maar de maker moest waarschijnlijk rap zijn aan de Luikersteenweg) commentaren lazen zoals “paljassen”, “aasgieren”. Hoe noem je dan een man die tegen 215 per uur over de N80 knalt? Facebook wordt steeds meer het forum voor … ja, paljassen.

Vroeg of laat rijden die snobs, want dat zijn die laagvliegers, zichzelf in de vernieling. Hopelijk zonder iemand anders te raken. Enkel dat laatste zou te betreuren zijn.

2 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
“Huis Nagels 1892 vzw” presenteert boek over de H. Trudo

TRUDO, een Compilatie van historische persartikelen over de stad Sint-Truiden en haar stichter Sint-Trudo (1873-1977) is een boek over de stad en haar stichter, een uitgave van “Huis Nagels 1892 vzw” Ter gelegenheid van de Trudofeesten anno 2019 bracht Huis Nagels 1892 vzw een boek uit met een selectie aan …

Algemeen
Brouwerij van Alken-Maes zevenmaal in de prijzen

Alken-Maas kreeg deze week 7 medailles voor Affligem en Mort Subite op European Beer Challenge.  De bieren van de brouwerijen Affligem en Mort Subite, onderdeel van Alken-Maes, blijven hoge ogen gooien op de internationale biercompetities. Niet minder dan 7 medailles kapen ze weg waarvan 5 keer dubbel goud, de hoogste …

Algemeen
“Belangrijke aankopen mogen nu wél met twee”

Wie een dure aankoop doet, hoeft niet langer helemaal alleen te gaan winkelen. Denk aan de aanschaf van een keuken, nieuwe badkamer of gezinswagen. Al leidt de nieuwe regel meteen tot discussie: wat is een dure aankoop en wat niet? Daarover bestaat geen lijst. Nu alle winkels sinds dinsdagochtend weer …

%d bloggers liken dit: