Heraanleg Diestersteenweg schakelt versnelling hoger

Algemeen

De Stad Sint-Truiden, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer gaan de Diestersteenweg (N716) in Sint-Truiden vernieuwen vanaf het Sint-Trudoziekenhuis (kruispunt Speelhoflaan) over een afstand van 500m richting Nieuwerkerken.

Dit project moet de veiligheid voor fietsers en voetgangers in deze schoolomgeving sterk verbeteren. Bovendien worden meteen de rioleringen op het traject vernieuwd.

Meer veiligheid voor alle weggebruikers
Er wordt op de Diestersteenweg aan beide zijden van de weg werk gemaakt van vrij liggende fietspaden en bijhorende voetpaden vanaf de Speelhoflaan tot aan de spoorwegbrug. De betonnen fietspaden worden van de rijweg gescheiden door een groenstrook. Dit project zal ter hoogte van de spoorwegbrug aansluiten op de reeds aangelegde vrij liggende fietspaden.

Aangepaste verkeerslichten
De verkeerslichten op het kruispunt van Diestersteenweg met de Speelhoflaan zullen ook worden vernieuwd. Daarbij zal er een maximaal conflictvrije regeling worden ingesteld.

Oversteken en bushaltes
Meteen worden er beveiligde oversteekpunten aangelegd ter hoogte van het Atheneum en zorgvoorziening Wiric d.m.v. midden geleiders. Zo wordt ook de trage verbinding tussen de spoorwegtunnel en het domein Speelhof versterkt.
De bushalte aan de zijde van het ziekenhuis schuift op richting stadscentrum, aan de andere kant van het kruispunt. De bestaande bushalte ter hoogte van het Atheneum wordt ook volledig vernieuwd. Deze bushavens worden aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. Ze krijgen een verhoogd perron, nieuwe bushokjes en fietsenrekken.

Update werken Diestersteenweg
Vanaf augustus schakelt de heraanleg van de Diestersteenweg N716 een versnelling hoger.

  • Rioolbeheerder Aquafin start dan met de rioleringswerken.
  • De rijweg tussen de Speelhoflaan en de Guvelingenlaan wordt daarbij volledig afgesloten.
  • Verkeer volgt een omleiding via Melveren en Schurhoven.
  • Voor fietsers is er een veilige verbindingen tussen Nieuw-Sint-Truiden/Guvelingen en het Speelhof, via Villa Rosa en het fietsroutenetwerk langs de spoorweg.
  • Het Sint-Trudo Ziekenhuis, Wiric en WZC Villa Rosa blijven bereikbaar vanuit de richting van het stadscentrum en ‘t Speelhof. Raadpleeg hun websites voor alternatieve toegang tijdens de werkzaamheden!
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Weekend van de Klant 2020 in de stad van oer hàt!

Het Weekend van de Klant staat voor de deur, dit jaar op zaterdag 3 en zondag 4 oktober! De Truiense handelaars zetten hun klanten in de bloemetjes en verwennen shoppers met leuke acties, kortingen en attenties. Shop & The City zorgt daar bovenop voor extra beleving in de winkelstraten en een …

Algemeen
De politie van de zone Borgloon blijft controleren!

Controleren op alcohol achter het stuur, doet de politie niet om zoveel mogelijk mensen te beboeten, wel omdat ze iedereen bewust willen maken van het gevaar van rijden onder invloed van alcohol. Met slechts twee bestuurders die  dit weekend betrapt werden op overmatig alcohol achter het stuur, zijn we op …

Algemeen
Werken in Borlo Centrum

 In opdracht van Wegen & Verkeer Limburg zullen ter hoogte van het centrum in Borlo, N755 Thewitstraat, wegenwerken plaatsvinden van 5 oktober tot en met 9 oktober! De klinkers in het dorpscentrum zullen vervangen worden door asfalt. De omleiding zal gebeuren via de Jeuksestraat – Homsemstraat. De bushaltes “Jeuksestraat” en “Kerk” …

%d bloggers liken dit: