De laatste dagen kreeg de ARS 3 oproepen binnen i.v.m. kerkuilen. De eerste kregen ze door van de collega’s van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek.

In Hoeselt zat al enkele dagen een jonge kerkuil in een dakgoot. “Toen de collega’s de melding binnen kregen vroegen ze of wij eens een kijkje konden gaan nemen. Met behulp van de ladderwagen van de Brandweerzone Oost-Limburg konden we de uil vangen en overbrengen naar het NHC”, aldus de Animal Rescue Sercive.

Een dag later kwam er een melding binnen van een jonge kerkuil uit Tienen die al enkele keren uit de nestkast gesprongen was maar nog niet zelfstandig zijn plan kon trekken. Uiteindelijk besliste de ringer om toch de hulp van het ARS in te schakelen en ze brachten hem ook over naar het NHC.

Tot slot kwam er op dezelfde dag nog een melding binnen van een uil in een huis wat ze aan het verbouwen waren. Vermoedelijk was hij via een openstaand raam binnengeraakt en vond hij zijn weg niet meer terug naar buiten. Hij verschool zich tussen de muur en het plafond. Ze konden hem snel vangen en hij kon weer snel van zijn vrijheid genieten. Van uilen gesproken!