Boudewijn Knevels, dichter en auteur, maar ook de eerste fruitdichter van de Keizerlijke Commanderie en ex-voorzitter, kreeg op voorstel van Jan Peumans van het provinciebestuur de opdracht om voor de Week van de Poëzie een gedicht over Limburg te schrijven.

“Er zijn talloze en zeeg goeie dichters in Limburg. Daarom vond ik het een grote eer om deze opdracht te krijgen en te mogen uitvoeren”, zegt Boudewijn Knevels. “Het opzet van de provincie was om aan de veelheid van Limburgse schrijftalenten een publiek platform te geven. En Limburg zit in mijn hart: al 50 jaar, van toen in de cabaretgroep Melopee oprichtte, schrijf ik liedjesteksten en sketches over Limburg.”

De inspiratie voor het nieuwe gedicht lag zomaar voor het rapen, als je weet dat Boudewijn in het landelijke oer-Limburgse Mettekoven woont. “Het was een leuke en vooral eervolle uitdaging dat gouverneur Jos Lantmeeters mij via een Limburggedicht wilde kenbaar maken bij het grote publiek. Ik wil hem bedanken voor de perfecte manier waarop hij het gedicht op de sociale media heeft voorgedragen”, besluit Boudewijn Knevels.

Limburg Nu
Een regio vol vindingrijkheid en fantasie
Vol creativiteit en poëzie
Je hoeft he ogen maar open te doen
Verwijl nog even tussen ’t vele groen
Dan zie je wat in nu zie:
Ontspanning en ernst gaan hier hand in hand
Wij leven aan de goede kant van ’t land
Want samen één in diversiteit
Dat is in Limburg de werkelijkheid
En zetten we ons in voor toch iets meer
Dan wordt het nog beter keer op keer.
©Boudewijn Knevels