Voor carnavalisten is 11 november zo iets als 1 januari: het begin van het jaar en een dan van feesten. Maar niet dit jaar.
“Een uitlaatklep om alles eventjes te vergeten en de stress van het voorbije jaar achter zich te laten, een opvulling in de donkerste periode van het jaar.
Spijtig genoeg is dit jaar niet het geval en zullen we een BLIJF IN UW KOT Seizoen moeten vieren.” Dat is de boodschap van Gert Lelièvre en dochter Amelie, die normaal vandaag de scepter zouden moeten doorgeven.
“Het huidige seizoen hebben we moeten voortijdig stop zetten voor de veiligheid van iedereen, met het gedacht van ‘ai dan kunnen we er volgend jaar weer tegen aan’. Het heeft niet mogen zijn.”
Prins Gert den Ieste denkt ook terug aan het voorbije jaar, een jaar met veel opofferingen en teleurstellingen. “Veel  van onze vrienden zijn ons ontvallen en leven vandaag verder in onze gedachten. Maar we blijven positief en er komen altijd betere tijden, waar we terug allemaal samen er een goeie lap kunnen opgeven. Hou het veilig, vier in uw kot. en geef er bij u thuis een lap op. Zodoende dat we volgend jaar de scepter kunnen doorgeven aan de nieuwe Prins(es) en jeugdprins(es). “E dat ze het zelfde fantastische jaar kunnen beleven als wij. Alaaf, Alaaf, Alaaf,”
Prinselijke groeten,
Prins Gert den Ieste en Jeugdprinses Amelie den Ieste.