Men lachte in Sint-Truiden met tal van andere ploegen uit de Jupiler Pro League en hun corona-perikelen. Maar nu begint STVV zelf op een coronakerkhof te lijken. Lijken zijn er natuurlijk niet, maar besmettingen wel bij de vleet.

De coronasneeuwbal bij STVV begint steeds meer de proporties van een lawine aan te nemen. Een testronde maandag bracht maar liefst zeven nieuwe gevallen aan het licht: vijf spelers, Cacace, Sankhon, Konaté, Asamoah en Vanmarsenille, en twee stafleden waarbij ook coach Peter Maes. De wedstrijd van zaterdag tegen Waasland-Beveren komt zo wel erg in het gedrang, met in totaal tien besmettingen bij de spelers en drie in de sportieve staf.

In een eerste ronde leverden Teixeira, Caufriez, Steuckers, Nazon en een vijfde positief geval Ito een positieve test af. Suzuki is geblesseerd, Teixeira geschorst waren er bij de maandagtraining ook niet bij. De tweede testronde leverde nog eens zeven bijkomende positieve neuswissers op. Een allesbehalve ideale aanloop dus voor de Kanaries richting de (althans geprogrammeerde) kraker van zaterdagnamiddag tegen Waasland-Beveren voor het behoud in de hoogste voetbalklasse. Hogere instanties beslissen of deze match mag doorgaan. Of bestaan er op dat vlak ook twee maten en twee gewichten?

Maar nog maar eens blijkt dat het voetbal zich weinig aangesproken voelt als de mensen zich terecht boos maken op de ongecontroleerde omhelzingen, het op een hoop gooien van een deel voetballers zonder maskers, kortom met het feit dat de goden van de grasmat zich boven elke regel wanen. En van boetes (buiten die voor STVV) hebben we nog niet veel gelezen!