Koning, koningin, prinsen en prinsessen op de fiets

Algemeen

Hoog bezoek vandaag in Limburg. De koning en de koningin kwamen samen met hun vier kinderen genoten van een stukje van al het moois dat Limburg te bieden heeft, zoals ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Zo geven ze het goede voorbeeld om op vakantie te gaan in eigen land.

Het werd, zoals steeds, in het grootste geheim voorbereid: een niet-officieel bezoek van de koninklijke familie. Filip en Mathilde trokken met hun vier kinderen richting Bokrijk voor een dagje ontspanning. Of zoals gedeputeerde Igor Philtjens het zou zeggen: je kan je geen betere reclame dromen voor vakantie in eigen streek dan het vorstenhuis dat dit signaal metterdaad geeft.

“Dat we ons vorstenpaar hier, uitgerekend in dit jubileumjaar van ons fietsroutenetwerk, mogen verwelkomen, is natuurlijk fantastisch. Al 25 jaar kan je Limburg met de fiets ontdekken via meer dan 2.000 kilometer fietspaden van topkwaliteit. Recent werd ‘Fietsen door het Water’ nog uitgeroepen tot een van de 100 mooiste plekken ter wereld door TIME magazine. Blij dat onze koninklijke familie dit plekje nu ook kent”, aldus gedeputeerde Philtjens.

Het gezin bracht eerst nog een bezoek aan de expo ‘De Wereld van Bruegel’ in het openluchtmuseum van Bokrijk en aan ‘Fietsen door het water’.

Rond het middaguur ruilden ze de fiets voor golfkarretjes die hen tot aan het slotstuk van de expo in de schuur uit Zuienkerke bracht. De familie was zichtbaar onder de indruk toen ze als het ware zelf in een van de schilderijen van Bruegel stapten via de majestueuze spiegelwand.

En dan ging het gezin terug op pad met de fiets en reden ze via ‘Fietsen door het water’ richting camping Holsteenbron. De domeinwachters van Bokrijk hielden even alle verkeer tegen, zodat de koninklijke familie veilig aan de overkant raakte.

Na de inspanning sloot de familie de daguitstap af met een etentje in restaurant ’t Poorthuys.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
1
Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- …

Algemeen
STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion. Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez …

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

%d bloggers liken dit: