Koning, koningin, prinsen en prinsessen op de fiets

Algemeen

Hoog bezoek vandaag in Limburg. De koning en de koningin kwamen samen met hun vier kinderen genoten van een stukje van al het moois dat Limburg te bieden heeft, zoals ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Zo geven ze het goede voorbeeld om op vakantie te gaan in eigen land.

Het werd, zoals steeds, in het grootste geheim voorbereid: een niet-officieel bezoek van de koninklijke familie. Filip en Mathilde trokken met hun vier kinderen richting Bokrijk voor een dagje ontspanning. Of zoals gedeputeerde Igor Philtjens het zou zeggen: je kan je geen betere reclame dromen voor vakantie in eigen streek dan het vorstenhuis dat dit signaal metterdaad geeft.

“Dat we ons vorstenpaar hier, uitgerekend in dit jubileumjaar van ons fietsroutenetwerk, mogen verwelkomen, is natuurlijk fantastisch. Al 25 jaar kan je Limburg met de fiets ontdekken via meer dan 2.000 kilometer fietspaden van topkwaliteit. Recent werd ‘Fietsen door het Water’ nog uitgeroepen tot een van de 100 mooiste plekken ter wereld door TIME magazine. Blij dat onze koninklijke familie dit plekje nu ook kent”, aldus gedeputeerde Philtjens.

Het gezin bracht eerst nog een bezoek aan de expo ‘De Wereld van Bruegel’ in het openluchtmuseum van Bokrijk en aan ‘Fietsen door het water’.

Rond het middaguur ruilden ze de fiets voor golfkarretjes die hen tot aan het slotstuk van de expo in de schuur uit Zuienkerke bracht. De familie was zichtbaar onder de indruk toen ze als het ware zelf in een van de schilderijen van Bruegel stapten via de majestueuze spiegelwand.

En dan ging het gezin terug op pad met de fiets en reden ze via ‘Fietsen door het water’ richting camping Holsteenbron. De domeinwachters van Bokrijk hielden even alle verkeer tegen, zodat de koninklijke familie veilig aan de overkant raakte.

Na de inspanning sloot de familie de daguitstap af met een etentje in restaurant ’t Poorthuys.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
De Commanderij van Bernissem of Bjansem Winning

Sint-Truiden heeft heel wat verdwenen of niet-toegankelijke monumenten. We zochten er enkele bij mekaar om u toch even te laten genieten van wat was of is en dat u niet mag of kan zien! De Commanderij van Bernissem (of Bernshem) bij St-Truiden gelegen aan de Kommanderijstraat was een commanderij van …

Algemeen
De Alkense Award voor het Ondernemerschap 2020

De Alkense Award voor het Ondernemerschap beloont kleine, middelgrote en grote ondernemingen in Alken voor hun inzet dag in dag uit. Deze award wordt jaarlijks door de Alkense ondernemersraad, in samenwerking met het gemeentebestuur, uitgereikt om het Alkense ondernemerschap te stimuleren en verdienstelijke ondernemers in de kijker te zetten. Elk jaar …

Algemeen
Probeeractie De Lijn: gratis abonnement

Net als de voorgaande jaren, lanceert De Lijn het schooljaar via de probeeractie voor het eerste jaar secundair onderwijs. Ook in 2020 krijgen jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september. Kinderen geboren in 2008 ontvangen een brief van …

%d bloggers liken dit: