210407-das1Terwijl hij de Coronawandeling van de Wellense Bokkenrijders aan het uitpijlen was, kwam Guido Menten uit Wellen het volgende wrede tafereel tegen in de besneeuwde velden.

“Tijdens mijn tocht om de wandeling uit te pijlen, heb ik een man gezien die deze das aan het dood slaan was met een stok !!! Ik vroeg waarom hij dat deed, maar gaf geen uitleg. Ben er nog altijd niet goed van. Je zou opdat moment een telefoon nummer moeten hebben van de natuur hulp om dit te vermelden”, schrijft hij op Facebook en staaft zijn bevindingen met foto’s (de dader is wel onherkenbaar gemaakt).

Wat had Guido moeten doen? Eerst bekomen van het tafereel, twee 112 bellen, wachten op de politie… want het moedwillig doden van een das is een strafbare daad. Als je ziet wat de moordenaar van een kat deze week op zijn bord kreeg op de rechtbank van Tongeren (zes maanden met uitstel, 8.000 euro boete, 884 euro schadevergoeding en 300 euro gerechtskosten), dan zal de rekening voor deze misdaad wel eens veel hoger kunnen liggen. Dus, als je het ons vraagt: aangeven, die handel!