OHL en STVV hebben iets gemeen: naast een trainer die op STVV werd bedankt en nu aan de slag is bij Leuven zijn er nog de gelijke spelen op de vorige speeldag en ze maakten tegen Standard en Anderlecht in de slotfase gelijk.

Maar beide teams willen meer. Tweemaal was STVV de betere van de tegenstanders, maar vooral in de laatste match tegen Anderlecht werden ze niet minder of niet meer bestolen door de scheidsrechters. We wachten trouwens nog steeds op een sanctie van de voetbalbobo’s voor dergelijke wanprestaties, of zwijgt men in Brussel als het over de G6 gaat?

STVV won zijn twee laatste uitmatchen, dus op verplaatsing kunnen ze beter uit de voeten dan thuis op het kunstgras. Daarom vragen wij ons af wat alle die ploegen die naar Stayen komen te mekkeren hebben over het veld. In de 3 uitwedstrijden tegen Leuven in de Jupiler Pro League de laatste seizoenen slaagde STVV er echter nooit in de 3 punten binnen te halen (2 nederlagen en 1 gelijkspel). Desondanks gaan onze Kanaries er met veel ambitie heen. De ploeg van Bernd Hollerbach doet het dit seizoen goed in uitwedstrijden. Door deze wedstrijd te winnen, evenaren zij het record van 4 uitoverwinningen, dat dateert uit het september-oktober 1965.

In de laatste wedstrijd tegen Anderlecht leek het publiek gecharmeerd te zijn door het spel van de ploeg. In totaal kregen de geel-blauwen 27 kansen om te scoren. Maar de afwerking ontbrak. Een taak waar het aanvallende compartiment aan moet werken. “Als wij, als aanvallers, erin slagen de kansen in OHL binnen te werken, ben ik er zeker van dat we de wedstrijd kunnen winnen,” verklaarde Taichi Hara. De Japanse reus hoopt één (of meer) doelpunt(en) aan zijn rekening toe te voegen en het team naar de overwinning te stuwen. “Als een target man, is mijn rol om doelpunten te maken. Ik wil dat naar het team brengen.”

Het duel tegen OHL is altijd zeer intens en vol met bekende gezichten: Marc Brys, Casper De Norre, Alexis De Sart, en vele anderen die hun succes dringend hoger moesten waar maken.. Extra motivatie voor onze spelers die alles gaan geven om de drie punten mee naar huis te nemen.

Mee kijken? Straks om 21.00 op Eleven.