Velm blijft een rustig meesterschap vertonen en Aalst hijst zich naar veiliger oorden. Samen met de non-prestatie van KVV Zepperen-Brustem is dit de samenvatting van deze speeldag in provinciale.

Een redelijke eerste helft maar een barslechte tweede helft hebben KVV Zepperen-Brustem de das omgedaan. Wat er in de Zepperse koffie zat of welke richtlijnen trainer Peetersmans meegaf, na de rust bakte de fusieploeg er helemaal niks van en kregen met twee doelpunten het deksel op de neus tegen Juve Hasselt: 0-2 werd het en meteen een domper op de ambities van KVV Z-B. Een vijfde plaats en zeven punten achterstand zal de ploeg zeker ertoe verplichten de torenhoge ambities bij te stellen.

En Velm VV dendert verder door de kompetitie in derde provinciale. Vandaag moest staartploeg Borgloon de duimen leggen, weliswaar met een eerder bescheiden 2-0, geen overdreven score tegen de bijna-rode lantaarn. De koppositie kwam echter nooit in gevaar, integendeel. Vechmaal liet weer kostbare punten liggen zodat de kloof met de nummer twee nu al 5 punten bedraagt.

Goed nieuws uit Aalst waar Sporting zich uit de kelderverdieping van derde provinciale hees met een zege tegen Meldert. De Aalstenaren hebben nu 7 punten en laten de degradatieplaatsen achter zich. Het begin van een (eindelijk) rustig seizoen?

In eerste provinciale bij de dames stond de topper tussen de nummers twee en drie op het programma. STVV A trok naar Esp.Pelt en ging er de boot in met een straffe 5-2 nederlaag. De Truinoskes kwamen wel op voorsprong, maar toen was het liedje uit. Nog even milderde STVV tot 3-2, de Peltse dames maakten het echter af: 5-2. Voor de stand verandert er niet veel, maar de achterstand op de nummer 1 beloopt nu al 6 punten.

De vrouwen van STVV B in tweede provinciale waren dan weer in een erg productieve dag. Dilsen-Stokkem werd met een dozijn doelpunten in de korf richting Maasland gestuurd. De 12-0 kwam er dankzij 4 doelpunten van Biets en 2 van Hermans. De andere zes doelpunten werden door 6 verschillende speelsters gemaakt. STVV B blijft aan de leiding staan met het maximum van de punten, evenwel op de voet gevolgd door Bilzen dat één match verloor.

Wiemismeer en KVV Zepperen-Brustem hadden tot vandaag evenveel punten, maar daar brachten de vrouwen van KVV verandering in: ze gingen winnen op Wiemismeer met 0-3, twee doelpunten voor de rust door Limme en Vandormael en na de rust maakte Paris het af. De vrouwen van KVV staan nu op de zevende stek en hebben Bokrijk in het vizier dat één match meer telt.