Scheidsrechter Nicolas Laforge fluit de laatste wedstrijd van de 12e speeldag op gang. Kan OHL de punten thuishouden tegen STVV? Of kan STVV eindelijk de volle pot halen in Leuven? Na een uur en drie kwartier wisten we het. Neen, dit STVV heeft op geen enkel ogenblik aanspraak mogen maken op een punt.

Meteen een stevige botsing tussen Hara, die zich breed maakt, en Chakla. Die laatste moet toch even bekomen en doet zijn beklag bij Laforge die in minuut 2 geen fout zag. Twee minuten later verovert Schrijvers de bal op eigen helft en ziet dat Schmidt een eind voor zijn doel staat. Zijn verre trap is ambitieus, maar de STVV-doelman laat zich niet verrassen. We spelen net een kwartoer als Leistner het Schmidt lastig maakt. Het is wachten tot de wedstrijd echt openbreekt. Leistner zorgt even voor wat opwinding door een voorzet onzorgvuldig terug te koppen op Schmidt. Die kan nog net een hoekschop vermijden.

Op minuut 17 kunnen de meegereisde Kanariesupporters juichen wanneer Hayashi scoort op de hoekschop, maar de vreugde is van korte duur. Leistner tikt de bal aan de eerste paal door tot bij de vrijstaande Hayashi. Die trof aan de tweede paal makkelijk raak, maar na tussenkomst van de VAR wordt zijn treffer afgekeurd voor buitenspel. Tien minuten later houdt Romo OHL overeind. Hara haalt de achterlijn en legt de bal goed terug naar Cacace. Die haalt in één tijd hard uit, maar Romo kan zijn schot nog net over de lat duwen. Enkele minuten voor de rust moet Schmidt aan de bak. De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor STVV. Lavalée, die een eerder bleke eerste helft op de mat neerlegt kan Tamari alleen foutief afstoppen en wordt terecht bestraft. OHL houdt er vrije trap aan over. Schmidt bokst de bal van Mercier autoritair weg en staat ook pal op de volley van Schrijvers.

De eerste helft eindigt zoals ze begonnen is: scoreloos en weinig sensationeel. En weer met de VAR in de hoofdrol, volgens de geleerde bollebozen terecht, maar wanneer ze de lijn trekken staat Hayachi inderdaad buitenspel, maar de bal is dan al een halve meter van de voet van Leistner. Als die lijn een fractie van een seconde eerder getrokken was, stond de Japanner wellicht wel goed. Wie zag dat nog?

We spelen 10 minuten in de tweede helft als Cacace een kans laat liggen. Cacace krijgt op de rand van de zestien nog eens een vrije schietkans, maar hij besluit hoog over. Tekenend voor het gebrek aan efficiëntie. Kaba breekt echter de ban voor OHL in de 59ste minuut. Kaba doet het opnieuw voor OHL. Vorige week maakte hij de gelijkmaker tegen Standard en nu opent hij de score. Tamari brengt de bal perfect voor doel, waar Kaba de 1-0 simpel in doel kan tikken. Niet voor lang echter want in minuut 62 komt STVV op gelijke hoogte. Amper 2 minuten na de openingsgoal komt STVV al langszij. Na een hoekschop pakt Lavalée uit met een stevig afstandsschot. De bal wijkt nog af en zo is Romo geklopt: 1-1. Maar ook weer niet voor lang. In de 66 minuut komt OHL weer op voorsprong! Het regent nu doelpunten in Leuven. Na een voorzet van Mercier komt de bal met wat meeval bij de vrijstaande Schrijvers en die laat Schmidt met een heerlijke volley kansloos achter. Knappe goal en OHL weer op voorsprong.

Kan het nog erger? Ja, inderdaad. In minuut 77 begaat Leistner een fout in de kleine rechthoek: tweede geel en rood voor de Duitser en bovenop strafschop. Kaba vanop de stip 3-1 en lof en mis uit! Vijf minuten later moet STVV de beker tot de laatste druppel ledigen. Maertens doet het stadion opnieuw ontploffen met een heerlijke knal in de kruising, op aangeven van Mercier. De thuissupporters vieren de 4-1 al, maar het feestje verstomt snel. De treffer wordt afgekeurd voor buitenspel. Maar de VAR komt tussenbeide en keurt het doelpunt wel goed: 4-1.

Alles behalve een knappe match van de Truienaren met de vraag die op ieders lippen ligt: waarom geen Brüls in het elftal. Een ruzie met Hollerbach, doet de ronde. Na een dijk van een match tegen Anderlecht verdiende de Oostkantonner zeker niet naar de bank verwezen te worden voor een De Ridder die echter niet kon overtuigen. STVV weer met beide voeten op de grond. Al het goede van de voorbije weken kan plots niet meer. Jammer, jammer, driewerf jammer. Neen, klantenbinding was deze match zeker niet. En Sweet Caroline klonk na het slotsignaal erg … “zoer”