Gemeente Wellen en ‘Froep’ zorgen samen voor een extra portie gezond op school. Alle kinderen van de drie Wellense basisscholen, Basisschool de Eik Wellen, Basisschool Ulbeek, VBS De Bron krijgen vanaf februari tweemaal per week gratis soep tijdens de middagpauze.
Vanaf 1 februari krijgen 622 kleuters en leerlingen van de drie basisscholen in gemeente Wellen twee keer per week ’s middags verse soep. Het gemeentebestuur besliste dit project te financieren zodat élk kind kan genieten van de soep en daarnaast zal ook het schoolteam ondersteund worden met de bedeling en de afwas. Medewerkers, met een sociaal tewerkstellingsstatuut, van HOST vzw en IN-Z zullen instaan voor het maken en bedelen van deze soep.
De soep wordt vers gemaakt van reststromen van fruit en groenten van BelOrta en zal aan de kinderen worden aangeboden in een herbruikbare en mooie Froepbeker. Op die manier heeft élk kind in een Wellense school een gratis gezonde en diverse maaltijd die wordt gemaakt van korte keten.
De herbruikbare soepbekers zijn handig en plezant om te gebruiken. De gemeente Wellen investeerde eenmalig in deze aankoop om de afvalberg tegen te gaan. Sociale werkplaats BEWEL bedrukte de Froepbekers op maat van de gemeente Wellen.
Meer info over dit project op www.wellen.be/nl/froep