Bedrijven, ondernemers en particulieren konden hotelovernachtingen aankopen in hotel Astoria De Haan en die werden integraal aan Sint-Trudo geschonken. Gisteren werd het indrukwekkende eindresultaat bekend gemaakt: 70 hotelovernachtingen!

De aanleiding voor de sponsoractie was de aangrijpende Pano-reportage over het ziekenhuis. “We waren allemaal zwaar onder de indruk en sloegen de handen ineen. Er konden vouchers ter waarde van 150 euro aangekocht worden, dit omvat een hotelovernachting voor 2 personen, inclusief ontbijt en ‘Loyalty Card’ voor de sponsor. Per tien vouchers werd er één extra gratis overnachting geschonken door Hotel Astoria De Haan zelf”, aldus de West-Vlaamse hoteleigenaar met een hart voor Sint-Truiden.

Tal van bedrijven, ondernemers en particulieren reageerden zeer enthousiast en positief op de actie. “We zijn alle sponsors uiterst dankbaar om ook hun steentje bij te dragen, ten slotte is deze coronacrisis voor iedereen moeilijk.”

Het hotel kijkt er alvast naar uit om het verplegend personeel van Sint-Trudo Ziekenhuis vanaf september te ontvangen!

 

“Er werken meer dan 1.000 mensen in het ziekenhuis, dus er zal een selectie moeten gebeuren om de 70 overnachtingen te verdelen. “Omdat we het heel moeilijk vinden om te kiezen, gaan we een tombola organiseren om de overnachtingen te verloten”, zegt personeelsdirecteur Van Mierlo verder. “Je kan onmogelijk zeggen dat het alleen voor verpleegkundigen van corona-afdelingen van toepassing is. We hebben veel andere medewerkers, zoals poetshulpen of logistieke medewerkers. En we willen die niet in de kou laten staan. Zij verdienen het om net zoals onze artsen een prijs te winnen.”