Is AA Gent STVV aan het leeg kopen? Het begint erop te lijken. Na Schoofs, Besus de voorbije jaren en Botaka nog vorige week, hebben ze hun oog nu laten vallen op Alexandre De Bruyn.

Het is Tom Boudeweel die het nieuws van de transfer van De Bruyn de wereld heeft ingestuurd. Volgens de man van Sporza gaat de aanvaller bij KAA Gent een contract van drie seizoenen tekenen, kunnen we lezen op VOETBALPRIMLEUR.BE.

Sinds 2018 speelt De Bruyn voor STVV. De Kanaries plukten hem destijds weg bij de provinciegenoten van Lommel. Vorig seizoen was de aanvaller in 25 JPL-duels goed voor 3 doelpunten.

“Ik tekende destijds voor STVV voor twee jaar met twee jaar optie”, aldus De Bruyn in het Belang van Limburg. “Ik ging ervanuit dat ik nu aan die optiejaren zou beginnen. STVV deed in eerste instantie moeilijk, maar ik ben blij dat ik deze stap hogerop toch kan zetten. Sportief én financieel. Ik verhuis met onmiddellijke ingang naar Oost-Vlaanderen en zal me ginds hopelijk snel aanpassen, zodat ik gefocust naar het nieuwe seizoen kan toewerken.” De transfersom zou 600.000 euro bedragen

Eerder deze mercato plukte KAA Gent de kapitein bij STVV al weg. Jordan Botaka tekende bij de Buffalo’s een contract voor vier seizoenen.