In de Limburgse ziekenhuizen de voorbije 24 uur zijn zeven coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale dodenaantal in de ziekenhuizen op 302. Minstens 901 coronapatiënten mochten het ziekenhuis al verlaten.

Het coronavirus heeft in de Limburgse ziekenhuizen opnieuw slachtoffers gemaakt. Zo stierven er in de ziekenhuizen alweer zeven coronapatiënten.

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder werd met drie nieuwe overlijdens het zwaarst getroffen. De totale dodenbalans staat daar nu op 48.
Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt telt nog altijd het hoogste aantal corona-overlijdens: 78 in totaal.
Het Truiense Sint-Trudo Ziekenhuis met 75 coronadoden ook bijzonder hard getroffen.
Het ZOL in Genk heeft 46 corona-overlijdens te betreuren.
In het AZ Vesalius in Tongeren zijn 22 mensen overleden
Het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik tellen 21 overlijdens.
Van het Mariaziekenhuis in Pelt zijn er sindst begin april geen cijfers meer beschikbaar.

Dat brengt het totale aantal coronadoden in de Limburgse ziekenhuizen op 302. Wel hoopgevend: er mochten in zes van de zeven Limburgse ziekenhuizen  (Mariaziekenhuis in Pelt niet meegerekend bij gebrek aan cijfers) in totaal al 901 coronapatiënten het ziekenhuis verlaten.

Afgelopen weekend zijn in Limburg ook veel minder corona-pv’s uitgeschreven dan tijdens het paasweekend. Dat blijkt uit de cijfers die zes Limburgse politiezones meedeelden. Het slecht weer zou aan de oorzaak liggen

Er werden toch nog 194 pv’s uitgeschreven voor hoofdzakelijk niet-essentiële verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod in de zones die hun cijfers wilden bekendmaken. Volgens de woordvoerders zou vooral het slechtere weer van dit weekend ervoor gezorgd hebben dat meer mensen in hun kot bleven. De politie van Sint-Truiden noteerde slechts 9 overtredingen. Ofwel zijn we zo braaf, ofwel zijn we veel slimmer dan de rest van de provincie. Laten we het op het eerste houden.