Aantal nieuwe infecties daalt verder

Algemeen
Op dinsdag 26 mei werden 137 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 91 in Vlaanderen, 31 in Wallonië en 15 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57 592.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 128 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 36 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 220 patiënten, dat is een verdere daling met 29 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15 465 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 145 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 364 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 36 in de voorbije 24 uur. Van die 36 overleden 16 mensen in het ziekenhuis en 17 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 88% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 364 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Truiense Nina Derwael kijkt uit naar de Olympische Spelen.

Wereldkampioene Nina Derwael bereidt zich voor Op de Olympische Spelen. In 2023 zullen de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvinden, in 2024 in Parijs. De wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers ziet met vol vertrouwen uit naar de deelname aan de Olympische spelen. Eind december zal ze nog deelnemen aan …

Algemeen
Koning, koningin, prinsen en prinsessen op de fiets

Hoog bezoek vandaag in Limburg. De koning en de koningin kwamen samen met hun vier kinderen genoten van een stukje van al het moois dat Limburg te bieden heeft, zoals ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Zo geven ze het goede voorbeeld om op vakantie te gaan in eigen land. Het …

Algemeen
1
De Commanderij van Bernissem of Bjansem Winning

Sint-Truiden heeft heel wat verdwenen of niet-toegankelijke monumenten. We zochten er enkele bij mekaar om u toch even te laten genieten van wat was of is en dat u niet mag of kan zien! De Commanderij van Bernissem (of Bernshem) bij St-Truiden gelegen aan de Kommanderijstraat was een commanderij van …

%d bloggers liken dit: