In het verlengde van de Zonnestraat in Engelmanshoven vonden buurtbewoners een illegaal stort met asbest. Niet verwonderlijk nu er een nieuw reglement is voor de levering ervan op het containerpark. Maar na meer dan twee weken lag het er nog!

“Buurtbewoners meldden mij sluikstort van asbest op 11 mei. Het probleem onmiddellijk overgemaakt aan de korpschef die op zijn beurt opdracht gaf aan de wijkagent. De wijkagent meldde mij op 13 mei dat de zaak werd overgemaakt aan de stadsdiensten. Maandag heb ik het probleem nog maar eens aangekaart op de gemeenteraad, nog voor de voorzitter mijn micro”, meldt raadslid Filip Moers ons.

Schepen van Milieu, Ingrid Kempeneers schoot onmiddellijk in actie: “Ik heb na uw tussenkomst hierover gisterenavond onmiddellijk met het stadswerkhuis contact opgenomen en kreeg deze ochtend het antwoord dat dit is gemeld geweest. Maar het probleem is dat dit een privéweg is. Maar we zullen het toch gaan opruimen voor de veiligheid van diegenen die ermee in contact zouden kunnen komen.”