Asbeststort na meer dan 2 weken opgeruimd

Algemeen

In het verlengde van de Zonnestraat in Engelmanshoven vonden buurtbewoners een illegaal stort met asbest. Niet verwonderlijk nu er een nieuw reglement is voor de levering ervan op het containerpark. Maar na meer dan twee weken lag het er nog!

“Buurtbewoners meldden mij sluikstort van asbest op 11 mei. Het probleem onmiddellijk overgemaakt aan de korpschef die op zijn beurt opdracht gaf aan de wijkagent. De wijkagent meldde mij op 13 mei dat de zaak werd overgemaakt aan de stadsdiensten. Maandag heb ik het probleem nog maar eens aangekaart op de gemeenteraad, nog voor de voorzitter mijn micro”, meldt raadslid Filip Moers ons.

Schepen van Milieu, Ingrid Kempeneers schoot onmiddellijk in actie: “Ik heb na uw tussenkomst hierover gisterenavond onmiddellijk met het stadswerkhuis contact opgenomen en kreeg deze ochtend het antwoord dat dit is gemeld geweest. Maar het probleem is dat dit een privéweg is. Maar we zullen het toch gaan opruimen voor de veiligheid van diegenen die ermee in contact zouden kunnen komen.”

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Vandaag 28/06/2020 – Koopzondag in Sint-Truiden

Doordat de jaarlijkse Zomerbraderie niet doorgaat, wordt er een ‘Koopzondag’ gehouden in de stad Sint-Truiden. De winkels in Sint-Truiden zijn deze namiddag geopend van 14u tot 18 uur. Je kunt er naar hartenlust genieten en koopjes doen en dit alles in een veilig kader.      

Algemeen
Truiense Nina Derwael kijkt uit naar de Olympische Spelen.

Wereldkampioene Nina Derwael bereidt zich voor Op de Olympische Spelen. In 2023 zullen de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvinden, in 2024 in Parijs. De wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers ziet met vol vertrouwen uit naar de deelname aan de Olympische spelen. Eind december zal ze nog deelnemen aan …

Algemeen
Koning, koningin, prinsen en prinsessen op de fiets

Hoog bezoek vandaag in Limburg. De koning en de koningin kwamen samen met hun vier kinderen genoten van een stukje van al het moois dat Limburg te bieden heeft, zoals ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Zo geven ze het goede voorbeeld om op vakantie te gaan in eigen land. Het …

%d bloggers liken dit: