Al enkele jaren wordt er begin februari een Week of Dag van de Academies ingericht ter promotie van de verschillende kunstacademies. Natuurlijk doet ook onze Academie Haspengouw Podium daar aan mee, maar door de huidige omstandigheden moeten ze dit jaar wel heel creatief uit de hoek komen.

Gewoonlijk worden er kleine concertjes of toonmomenten voor leerlingen en leraars georganiseerd. Daar dit voor het ogenblik onmogelijk is, was het dit jaar zelfs voorzien om een livestream uit te zenden met coronaproof optredens van enkele leerlingen. Maar zelfs dit initiatief valt in het water door de verstrengde corona maatregelen in de regio Haspengouw. Maar directie en lerarenkorps laten het hoofd niet hangen en creatief als ze zijn zenden ze op zaterdag 6 februari om 10u00 een livestream uit met beelden uit hun archief. Ongeveer een uurtje van mooie momenten en herinneringen van toonmomenten en optredens. Er zullen zelfs enkele kwaliteitsvolle thuisopnames van leerlingen te zien zijn.

Zeker de moeite om af te stemmen op www.ahpodium.be/ahpstreamt , en zo dit mooie initiatief van leraars en leerlingen te steunen.

img_8166