Na jaren van onderzoek en observaties om 100% zeker te weten dat alles naar verwachting en stabiel is, maakt Verbeek Boomkwekerijen bekend dat er dit jaar voor het eerst Red Conference®-bomen commercieel zijn aangeplant.

“En komend seizoen gaan we nog zo’n 100.000 tot 150.000 bomen op de markt zetten”, vertelt Ad Verbeek van Verbeek Boomkwekerijen. “Veel partijen kijken al jaren uit naar dit nieuws, maar het ontwikkelen en vermeerderen van de bomen heeft flink wat tijd gekost. Daarnaast hebben we het nieuws over de Red Conference® heel erg voorzichtig naar buiten gebracht, omdat we zeker wilden zijn van goede resultaten. Nu deze resultaten er zijn kunnen we wat meer openheid van zaken geven.”

BFV stapt in het project
“De Conference-peer is één van de meest bekende en gegeten peren in Europa en toen wij de rode mutant vonden, hadden we meteen door dat we iets speciaals in handen hadden. We hebben besloten om er een clubconcept van te maken. Er is hiervoor een bedrijf opgericht voor het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe variëteiten. Dit bedrijf, genaamd Belo Horizonte, heeft o.a. de wereldwijde licentie voor de Red Conference®. Door deze partij is gekeken welke afzetpartijen er het beste bij de Red Conference® passen. Voor de teelt en de vermarkting van deze peer zijn we uitgekomen bij de Belgische Fruitveiling (BFV), doordat zij te kennen gaven dat ze graag in het project wilden stappen en omdat ze erg veel ervaring hebben met het vermarkten van hardfruit en met name Conference”, aldus Ad.