Het ziekenhuisnetwerk van de Limburgse ziekenhuizen az Vesalius in Tongeren, Jessa in Hasselt, Sint-Franciscus in Heusden-Zolder en Sint-Trudo in Sint-Truiden krijgt de naam andreaz. Sinds 2019 vormen de vier ziekenhuizen een klinisch netwerk dat hoogkwalitatieve en betaalbare zorg dicht bij de patiënt wil aanbieden. In het ziekenhuisnetwerk andreaz wordt bestaande expertise gebundeld, de kwaliteit van zorg voor patiënten verhoogd en wordt die zorg zo dicht mogelijk bij huis aangeboden.

 

“Andreaz is een naam die kwaliteit en professionaliteit, maar ook warmte en nabijheid uitstraalt”, steekt woordvoerder Miet Driesen van wal. “Die sterke combinatie wordt weerspiegeld in een logo met een felroze accent. Andreaz eindigt op -az omdat het gaat om vier algemene ziekenhuizen maar vooral omdat het ziekenhuisnetwerk volledig wil zijn in zijn zorgaanbod, van a tot z.”

Gedeelde Limburgse missie

“Deze gedeelde missie en visie is er al een tijdje en we willen die ook graag tot uiting laten komen in de naam en het logo van ons ziekenhuisnetwerk,” zegt Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis. “Andreaz verwijst natuurlijk naar Andreas Vesalius, de grondlegger van de moderne geneeskunde en benadrukt de kwaliteit en professionaliteit waar we met de vier ziekenhuizen voor staan. Maar de keuze voor een voornaam is ook heel bewust. Andreaz klinkt heel menselijk en toegankelijk en dat willen we zijn voor patiënten, hun naasten en onze medewerkers en artsen.”

Grootste talenten

Yves Germeaux, voorzitter van de medische raad van az Vesalius, vult aan: “Door kennisdeling en uitwisseling van competenties en middelen kunnen we efficiënter werken en een ruimer hoogkwalitatief medisch aanbod uitbouwen. Dat is positief voor de patiënt én biedt ook heel wat carrièrekansen voor artsen en andere medewerkers. Andreaz wil zo een aantrekkelijke werkgever zijn voor de grootste talenten. Voor een bepaalde ingreep of behandeling kan het dus zijn dat een patiënt doorverwezen wordt naar een ander netwerkziekenhuis met de nodige, specifieke expertise. Daarna kan je terugkeren naar je vertrouwde ziekenhuis voor je verdere behandeling.”

Andreaz wil samen met huisartsen, thuisverpleegkundigen, apothekers en andere zorgpartners de geïntegreerde zorg in Limburg verder uitrollen.

Het nieuwe logo staat voor de 4 Limburgse ziekenhuizen die gezamenlijk de beste zorg willen aanbieden