De manschappen van coach Hollerbach zijn begonnen aan de tweede week van voorbereiding van het voetbalseizoen ’22 – ’23. De start van de competitie nadert in sneltempo. Op 22 juli start het nieuwe seizoen met de Jupiler Pro League.

Met nieuwe stafleden, T2 Markus Pflanz en keeperstrainer Dennis Rudel kiest STVV opnieuw voor Duitse stevigheid in het trainerscompartiment. De club streeft naar meer beleving tijdens thuiswedstrijden en rekent op de Truienaren om mee te komen supporteren. Donderdag startte alvast de verkoop van de abonnementen. Naargelang de tribune en de categorie betaal je als volwassene tussen 175 euro en 350 euro. Voor kinderen en studenten ligt dat prijskaartje een pak lager; voor de VIP-kaarten uiteraard weer hoger, tot 950 euro.

De jonge Belgische middenvelder, Olivier Dumont, heeft intussen ook zijn contract bij STVV getekend. Olivier is een jeugdproduct van Standard Luik sinds 2011. Als speler van het U21 team speelde Dumont vorig seizoen ook 2 profwedstrijden onder coach Leye. Zaterdag 18 juni speelt STVV een tweede oefenwedstrijd, ditmaal tegen Tienen. Op 29 juni is er een laatste oefenwedstrijd, tegen Standard. De dag nadien vertrekken de Kanaries op zomerstage tot 9 juli in het Oostenrijkse Tirol.