Geen lentefeest, geen zomeruitstap, geen herfstfeest, geen ziekendagen en nog het allerergste: geen bezoek. De leden van Samana Zepperen hebben er een echt horrorjaar op zitten: de vele vrijwilligers, die normaal ervoor zorgen dat zieken en bejaarden van hun kerkdorp Zepperen regelmatig samenkomen, op uitstap gaan, een misviering kunnen bijwonen zitten al bijna een jaar werkloos thuis. “En het ergst van alles is nog dat we onze mensen thuis niet kunnen bezoeken. Met een kort gesprekje aan de voordeur tussen twee mondmaskers moet elk bezoekje stoppen. Hiermee worden we in de ziel van onze beweging getroffen”, vertelt Dimitri Punie, voorzitter van Samana Zepperen.

Rond Sinterklaas trokken de vrijwilligers naar alle 80-plussers met en zak speculaas, gebakken in de bakkerij van Wiric. Voor Kerstmis trokken ze opnieuw rond, en namen voor elk lid een doosje vers fruit van eigen kweek mee, hierbij enorm geholpen door fruitteler David Bamps, die zorgde voor fruit en bakjes!

“Hopelijk komt er snel een einde aan deze ophokplicht, want onze zieken en bejaarden smachten naar een goed gesprek, naar nieuws uit het dorp, naar een ander gezicht dan dat van hun thuisverpleegster. En wij snakken naar onze zieken”, besluit Dimitri Punie.