ASF België aan de Tongersesteenweg in Sint-Truiden heeft per 1 januari 2021 haar naam veranderd in Cuvelier Fruit. Het bedrijf ging in 2012 een fusie aan met ASF Holland. Waar ASF Holland zich focuste op zachtfruit, lag de focus van de Belgische vennoot op hardfruit. In 2017 werd de samenwerking tussen ASF Holland en ASF België stopgezet, maar behield ASF België voor drie jaar de naam om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ondanks de scheiding werken beide bedrijven nog altijd samen.

“De naam Cuvelier Fruit ligt voor de hand”, vertelt Astrid Cuvelier van Cuvelier Fruit. “Toen mijn vader Yves voor zichzelf begon in 2006, heette zijn bedrijf in Borgloon Cuvelier Yves Fruit. Als telg van een fruittelersfamilie groeide hij op tussen de appel- en perenbomen en groeide zijn passie voor het vak. De naam Cuvelier is een bekende naam in de sector en daarom is het logisch om deze naam te behouden en te gebruiken als bedrijfsnaam.”

Website en cuvelierlogo-4906710logo
Naast de naamsverandering is ook de website en het logo aangepast. “Groen en rood zijn de twee kleuren die de fruitsector typeren. Die kleuren zaten ook in het eerste logo van Cuvelier Yves Fruit en dat laten we nu in dit logo terugkomen. Daarnaast hebben we de moderne en strakke stijl aangehouden van het wijndomein-logo. Het produceren van wijn is een hobby van mijn vader en we vonden het mooi om de strakke stijl van dit merk door te trekken in de stijl van Cuvelier Fruit”, zegt Astrid.

Team en locatie ongewijzigd 
“Voor klanten en partners verandert er niets behalve de naam en de stijl”, aldus Astrid. “Het team en de locatie blijven hetzelfde. Ook de focus blijft hetzelfde: kwalitatief mooie en gezonde producten aanbieden tegen een eerlijke prijs. En zeker in deze tijden is het mooi om gezonde en natuurlijke producten aan te kunnen bieden, omdat het virus nog maar eens bewijst dat gezondheid zo ontzettend belangrijk is.”

Bonita-appel
Voor de toekomst staan er nog genoeg plannen op de agenda van Cuvelier Fruit. “Eind 2020 hebben we groen licht gekregen voor het aanplanten van de Bonita-appel. Dit nieuwe appelras is een kruising tussen Topaz en Cripps Pink en wordt in samenwerking met Apple select bv aangeplant in België en Nederland. De Bonita-appel staat bekend om zijn resistentie waardoor de teelt erg duurzaam is. Duurzaamheid is ook een belangrijk streven in de bedrijfsvoering van Cuvelier Fruit. De appel wordt lokaal geteeld waardoor de voetafdruk van deze appel erg klein is. Een milieuvriendelijke optie voor de bewuste consument”, besluit Astrid. Vanaf 2022 zal de Bonita-appel door Cuvelier Fruit op de markt gebracht worden.