Vol trots melden wij u vandaag dat dé Bloesembar in Velm komende lente opnieuw zijn deuren open zwiert. Twee jaar heeft corona roet in het eten gegooid maar nu zijn we er opnieuw, beter en sterker dan ooit.

De “Booster-editie” van de Bloesembar belooft met heel wat nieuwigheden een topper van formaat te worden. Vanaf 26 maart 2022 kan iedereen bij ons terecht voor een échte Haspengouwse booster waar we allemaal ontzettend veel nood aan hebben. De pop-up bar in het open veld in de bloesemvallei, pal op de bloesemfietsroute tussen knooppunten 186 en 359, zal fantastisch worden. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: genieten in de bloesemvallei met lekker lokaal eten én drinken. Nog een streepje zon en we kunnen er allemaal weer tegen. Instant happiness.

De nieuwigheden
Barbecueën in de bloesemvallei met extra beleving
Het bloesemrestaurant onder leiding van onze chef Hans Barbaix krijgt een boost! Met meer dan 100 zitplaatsen is het gedeelte van het restaurant mét open keuken een stuk ruimer geworden waardoor er ook grotere groepen van over heel Vlaanderen terechtkunnen. Reservaties voor het bloesemrestaurant kunnen dagelijks. Groepen van meer dan 15 personen mailen best zodat er een arrangement op maat kan uitgewerkt worden. Het menu brengt lokale producten verwerkt in Haspengouwse gerechtjes die zullen zorgen voor een ware vitamine booster. Warme bakker Wiame zorgt voor de zoetighedenen en met producten van Brouwerij Wilderen hebben we opnieuw lokale specialiteiten op de drankenkaart staan. Via een partnership met e-bike-merk Jools kan er een fiets gewonnen worden ter waarde van meer dan 3.000 EUR!

Grote ‘nieuwe’ Bloesemwandeling samen met bestaande educatieve wandeling
“Tijdens de vorige editie waren er heel wat goede reacties op de educatieve wandeling van 3 kilometer. Die wandeling vindt ook dit jaar plaats en wordt uitgebreid met een wandeling van 8,5 km en dit op vraag van de bezoekers,” weet schepen van Toerisme, Nina Kvikvinia. “Mensen zien de Bloesembar echt als uitvalsbasis. De wandeling gaat door plantages, holle wegen en akkers en loopt via Gingelom over Attenhoven opnieuw naar Velm.” De Bloesembar dankt alvast de vele landbouwers, partner De Blauwe Vogel en de watering die hun medewerking hieraan verlenen. Elke zondag is er van 14 tot 18 uur ook nog altijd begeleide kinderanimatie.

Fatboy en/of Vespa-arrangement voor groepen van 15 personen
Ook nieuw dit jaar is de samenwerking die is opgezet met het Wilderse escooterverhuur en Vespatours, de bezieler van het Vespatoerisme in Haspengouw. Zij bieden beiden voor 70 euro per scooter of vespa een bloesemroute aan. Enerzijds vanuit de Wimbledon in Sint-Truiden aan de Brouwerij van Wilderen, anderzijds vanaf het prachtige Kasteel van Ordingen kunnen groepen vanaf deze iconische plekken vertrekken en de bloesembar-tour kiezen. De Bloesembarbecue is in deze route de perfecte tussenstop.

Bloesem hondenwandeling
Ook de viervoeters worden niet langer vergeten.  Op zondag 15 mei van 8 tot 14 uur vindt er een heuse bloesem kwispelwandeling plaats. Samen met AVEVE Landen en Brustem en de Truiense hondenscholen kan er een keuze gemaakt worden tussen een  wandeling van 3 of 8,5km met gratis doggybag. Inschrijven is gratis.

‘Goed weer’ bloesemparking op minder dan 1 kilometer op zondag
In samenwerking met de stad Sint-Truiden hebben we ingezet op extra parkeerfaciliteiten. Voortaan kan er bij goed weer gebruik gemaakt worden van een stuk weiland op minder dan 1 kilometer van de Bloesembar waar maar liefst 100 wagens terechtkunnen op zondag! Bovendien ligt deze parking een flink stuk dichter bij de Bloesembar dan het Gemeenteplein dat niet langer gefaciliteerd wordt. De nieuwe bloesemparking wordt aangegeven vanaf de N80, kruising met de Halingenstraat. Ook de parking aan de Kruisstraat blijft gegarandeerd voor de bezoekers en toeristen.

Bloesembussen breiden shuttleservice uit
Met twee extra elektrischebloesembussen’ – een grotere versie van de golfkarretjes waar maar liefst 13 personen op kunnen in samenwerking met Carrosserie Liebens – zal nu ook op drukke momenten de bezoeker de kans krijgen om zich te laten ‘vervoeren mét beleving’ en zeker voor de kinderen is dit super leuk!

Wat goed is wordt herhaald en daar wat zijn we blij!
Bloesemontbijt, bloesemballonvaarten… en zo lang geleden
“Wat goed is moeten we niet veranderen. Zo is er elke zondag het bloesemontbijt van 9 uur tot 12 uur, inclusief een gegidste bloesemwandeling voor 25 euro, kinderen onder 12 jaar aan 15 euro. Iedere zaterdag en zondag zijn er om 19u bloesemballonvluchten mogelijk. Voor 140 euro krijgt de deelnemer een adembenemend zicht over het Haspengouws landschap”, klinkt het enthousiast bij Peter Onkelinx, organisator. “We hebben zo uitgekeken om de Bloesembar terug opnieuw te mogen organiseren, want het is ondertussen al drie jaar geleden. We krijgen ook heel veel warme reacties, we voelen dat iedereen er samen met ons hard naar uit kijkt.”

“Ik ben ontzettend blij dat we er met deze Booster-editie van de Bloesembar komende lente opnieuw staan. We hebben allemaal nood aan échte Haspengouwse vitaminen. Na 2 jaar onderbreking door corona zetten we als stad onze schouders met véél plezier opnieuw onder dit project. Het is een evenement van goudwaarde voor onze streek. De Limburgse vlaai die hopelijk snel Europees erkend wordt als streekproduct mogen hierbij naast de Haspengouwse kattenkoppen niet ontbreken. Ik ben er zeker van dat veel Truienaars maar ook alle andere bezoekers zullen genieten op deze magische plek tussen de bloesems”, aldus schepen van evenementen, Hilde Vautmans.

Alle Informatie en reservaties: www.bloesembar.com en/of reservaties@bloesembar.com