Wie afgereden kwam van de Tiensesteenweg kon er niet langs kijken.

Maar het kunstwerk dat gemaakt werd ter ere van de overleden Kenric, wordt na enkele maanden gesloopt. Het dak is er al vanaf en zo gaan ze het stilaan verder afbreken.

Maar liefst drie jaar vocht deze jonge knaap tegen het rhabdomyosarcoom, een zeldzame kanker die het spierweefsel aantast.

De ouders Serge en Livia richtte achteraf ook de vzw Vilomah op.
De prioriteit van deze vereniging is het ondersteunen en helpen van gezinnen met een kindje dat de diagnose palliatief gekregen heeft.
Aan deze gezinnen bieden zij hun diensten aan, zodat ze tijdens dit heel proces toch een klein verschil kunnen uitmaken.

Het team bestaat dan ook uit mensen die dit allemaal van kortbij hebben meegemaakt. Zij weten welke impact het overlijden van een kind heeft. Toch hebben ze het allemaal vanuit een ander perspectief beleefd, de ene als ouder, de andere als grootouder of als tante, als goede vriend,… .
Maar ze hebben allemaal geworsteld met de machteloosheid en het verdriet.
En dat doen ze nog steeds…

Vilomah vzw is een niet gesubsidieerde non-profit organisatie die al haar middelen inzet in het belang van kinderen in palliatieve zorg en hun omgeving tijdens en na deze periode.

Wil jij deze vzw helpen? Dat kan!

Je kan mee helpen als vrijwilliger in de praktische ondersteuning van deze kinderen, hun gezinnen en hun omgeving.
Deze kleine acties maken voor hun een groot verschil.

Maar ook kan je gewoon een leuk kaartje schrijven, omdat je aan het kind en zijn gezin denkt. Of kook een heerlijke maaltijd voor het gezin.

Daarbuiten kan je ook financiële steun bieden. Dit kan door een bedrag te storten op de rekening van de vzw of één van de boeken te kopen uit hun bibliotheek.

Meer info: https://www.vilomah.be