Er beweegt wat op de perenmarkt. Nadat de appelmarkt quasi totaal vernieuwd werd door de clubrassen, is nu de perenmarkt aan de beurt. Vanaf deze week biedt BelOrta de gloednieuwe Fred® peer aan. Deze top-peer, de vrucht van meer dan 18(!) jaar testen en perfectioneren, onderscheidt zich door haar unieke smaak, opvallende looks en 100% lokale origine.

De Fred® peer, een kruising tussen de Harrow Sweet en Verdi rassen, is een tweekleurige peer met een mooie rode blos en een zoete, lichtzure smaak. De peer is stevig, heeft een heerlijk knapperige bite, is zeer sappig en heeft een goed suikergehalte en lichte zuurtegraad. Dat zijn allemaal eigenschappen die zeer gesmaakt worden door de consument.

De Fred-perenboom is gemakkelijk te telen en te onderhouden. De boom groeit snel en levert zeer veel en gelijkmatige peren (doorgaans geen verschil in grootte). Deze kwaliteiten zie je zeer zelden terug in een perenboom. Het oogstmoment is 2 weken na dat van Conférence-peren. Bovendien is het ras bestand tegen bacterievuur en is het niet zo gevoelig voor ziekten en plagen waar een perenboom mee te maken kan krijgen

Fred® geeft smaak én kleur aan de fruitrayon
De hedendaagse consument gaat niet enkel overstag voor smaak en knapperigheid. Ook het oog wil wat. Dankzij haar unieke, aantrekkelijke kleurschakering overtuigt de Fred® peer ook op dit vlak moeiteloos. Op zoek naar een peer die opvalt in de rayon? Met Fred® heb je ‘m gevonden!

P.S. Ter ere van de lancering van onze gloednieuwe Fred® peer maakten we een teelt in de kijker video waarin we het verhaal van deze peer in geuren en kleuren uit de duiken doen. Benieuwd? Je ontdekt hem hier. BelOrta is de exclusieve verdeler van de Fred® peer voor de regio Benelux