De stad Sint-Truiden en middenstandsorganisatie Shop & The City verlengen de nieuwe klantenkaart-actie tot en met 31 januari 2021. Zodra de winkels weer open gaan, kunnen trouwe klanten dus weer verder punten sparen én inruilen dankzij de Formidabele Spaaractie.

Wie kwam winkelen in Sint-Truiden, kon afgelopen zomer sparen voor extra korting. “We krijgen vanuit alle hoeken positieve reacties over de formidabele spaaractie. Normaal duurde de Formidabele Spaaractie tot 1 december 2020, maar door de huidige coronamaatregelen hebben we beslist de actie te verlengen. Op deze manier proberen we de shoppers te stimuleren om lokaal te blijven kopen en om onze handelaars te steunen”, vertelt het team van Shop & The City.

“De nieuwe lockdown maakt het voor de middenstand opnieuw erg moeilijk. Het doet me deugd om te zien hoe de handelaars creatieve oplossingen zoeken om altijd voor de klanten klaar te staan. Het hoeft echter niet te verwonderen dat de Formidabele spaaractie tijdens de lockdown bijna volledige stilvalt.  Het was dan ook een evidente keuze om de spaaractie verder te verlengen na de lockdown en het budget dat reeds vrijgemaakt werd voor deze actie, ten volle te benutten om de middenstand te ondersteunen”, zegt Jos Pierard, Schepen van Middenstand.

“Sint-Truiden is een bruisende handelsstad met leuke, unieke winkeltjes en gezellige adresjes om iets te eten en te drinken. Ondanks de talrijke steunmaatregelen is het voor onze ondernemers niet makkelijk om heelhuids door deze storm te komen. Met de Formidabele Spaaractie willen we onze inwoners extra stimuleren om te kiezen voor lokale winkeliers en producten, zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat de Truiense handel en horeca te bieden hebben”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Formidabele spaaractie in het kort uitgelegd
Een dagelijkse aankoop zoals een bezoekje aan de bakker, slager, krantenwinkel of horecazaak levert 1 punt op. Een aankoop in een kleding-, schoenen- of accessoirewinkel wordt beloond met 5 punten. Als je 20 punten hebt, kan je die inwisselen voor een korting van €10. En daarna kan je ook weer gewoon verder sparen voor de volgende korting van €10. Op die manier motiveren we klanten om meerdere winkels te bezoeken en belonen we hen om altijd voor onze lokale ondernemers te kiezen. Op dit moment loopt er ook een speciale actie bij de horecazaken die takeaway aanbieden. Wie zijn Shop & The City kaart scant bij het afhalen van een takeaway gerecht, krijgt nu vijf formidabele punten in plaats van één. Zo heb je na 4 takeaway bestellingen genoeg punten voor een korting van €10!