Een Nederlandse vertaling van een “Kurre” is een biggetje/varkentje. Het is een woord uit een plaatselijk Haspengouws dialect. We spreken met Kevin Timmermans die het Kurre Bier bedacht en brouwt voor liefhebbers van tripels en fijnproevers.
21/06/2020 – Glenn Goossens

Het Kurre Bier is afkomstig uit Wellen, het is een jong biertje dat met de volle goesting werd ontwikkeld door de juist afgestudeerde biersommelier Kevin Timmermans. Op initiatief van vader Benny is Kevin eraan begonnen om zijn oma te eren. In het begin was het dag en nacht oefenen om tot het perfecte resultaat te komen. Voor deze fervente bierproevers, zoals Kevin het zelf ook stelt, is het “een uit de hand gelopen hobby”.

Tripel
“De Kurre tripel is een goudgeel amberkleurig troebel biertje van 8,5 procent met een mooie en volle schuimkraag, daarbovenop een licht fruitige toets van citrus, wat hem zeker niet te zwaar maakt”, aldus Kevin Timmermans. Verder is Kevin nog bezig met een 2de bier. Dit wordt een donker bier van 7%. Deze is in aantocht!

Kurre
“De naam Kurre is ontstaan door mijn overleden oma, die noemde me altijd wit Kurre, omdat ik altijd ondeugend was. Mijn oma is juist voor ik begon te brouwen overleden, we waren 2 handen op één buik, het was voor mij voordehand liggend dat ik het bier zo ging noemen”, weet het wit biggetje ons nog te vertellen.

Corona-pandemie
Het Kurre bier was te vinden in verschillende Vaderdag pakketten, verder had hij, samen met de lokale handelaars, een project opgestart waar ook het Kurre Bier inzat. Het was natuurlijk niet de gemakkelijkste periode voor de jonge brouwer maar deze crisis denkt Kevin Timmermans wel door te komen. Zo maakte hij ook het statement: “Wij hebben ook ons steentje een beetje bijgedragen, zolang de lokale handelaars elkaar blijven steunen zullen mooie acties en reacties elkaar opvolgen.”

Online verkrijgbaar
Momenteel is er één online verkooppunt voor het Kurre Bier, hierop kan je de amberkleurige tripel altijd bestellen. “Verder proberen we ons bier op zoveel mogelijk plaatsen in Limburg te bezorgen, we proberen ook buiten Limburg, al is dat wat moeilijker”, is de vaststelling bij de jonge brouwer. Je kan hem ook altijd zelf contacteren om een bak Kurre tripel te kopen.    https://www.bierwebshop.be/product/kurre/