In de Wimbledon in Wilderen kan je vanaf nu ook padel spelen, zo lezen we op hun publiciteitsbord. Maar padel, wat is dat voor iets? Waarschijnlijk iets met een racket en een balletje!

Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend.

Ze werd uitgevonden door een steenrijke Mexicaan die te weinig plaats had om tennisvelden aan te leggen en waaide over naar Europa in de zeventiger jaren.”, zegt Filip Dewulf, ex-proftennisspeler en journalist.

Talent of geen talent…. racketsportervaring of geen ervaring… Het is voor iedereen metéén leuk. Iedereen is er onmiddellijk mee weg, en na 10 minuten kan je al aan een match beginnen.