De voorbije week verwerkten we 634 telefonische oproepen, dat zijn er 1619 in totaal sinds de oprichting van het ContactCenter op 14 maart! Ondertussen kregen we ook de laatste stand van zaken in Sint-Trudo.

Jullie bellen  het meest in de loop van de voormiddag naar het ContactCenter.  Ze noteerden ook 19 bestellingen voor de boodschappendienst de voorbije week.
De andere oproepen gingen over:
-afspraak maken met een dienst,
-openingsuren stadsdiensten,
– informatie over de maatregelen en de concrete toepassing ervan,
– oproepen voor specifieke diensten
Het contactCenter bewijst dus zeer zeker zijn nut en we zijn de ambtenaren die het bemannen en bevrouwen dan ook zeer dankbaar, in de overtuiging dat ze ook wel een en ander naar het hoofd geslingerd krijgen, zeker als we sommige commentaren op onze facebookpagina lezen.
Kijk voor actuele informatie op www.sint-truiden.be of bel het ContactCenter: 011 70 14 14 (ma-vr 9u-16u en za 9u-12u)

Hierbij ook een laatste stand van zaken in Sint-Trudo Ziekenhuis.

Er zijn op dit moment 63 corona patiënten opgenomen in ons ziekenhuis. Voor gewone opnames blijft er voldoende marge, zeker met het vooruitzicht op het kunnen transfereren van patiënten naar het schakelzorgcentrum De Kroon. Voor intensieve zorgen blijft het noodzakelijk om patiënten te kunnen transfereren. In totaal hebben we nu 21 transfers gedaan sinds 22 maart.

In totaal zijn er ondertussen 42 patiënten ontslagen.

In totaal hadden we 23 overlijdens te betreuren.