De Bivakzone Eyckenbos is gelegen in Sint-Truiden, deelgemeente Kerkom. Sinds 2019 is het een trekpleister voor avonturiers die er met hun tentje willen op uit trekken, alleen of in groep en … het is nog gratis ook. Van hieruit kun je gemakkelijk de buurt verkennen en een mooie wandeling of fietstocht ondernemen. De kampplaats is gelegen op de GR-Haspengouw wandelroute. Op deze route zijn 7 bivakplaatsen ter beschikking waarvan deze in Sint-Truiden – Kerkom.

De bivakzone is voorzien van drie houten platforms en een composttoilet.

Drie houten platforms
De bivakzone ligt in de vrije natuur en heeft drie houten platforms die allen in de buurt liggen. Je tent is op droge voet dankzij het houten platform. Spreek je af met vrienden, geen probleem.

Je mag maximaal 1 nacht kamperen met maximum 10 personen en maximum 2 trekkerstenten of 4/5 personen per platform. Bivakkeren is gratis maar reserveren is niet mogelijk.

Je moet wel opletten. Het is logisch dat alle rust bewaard wordt in dit prachtig natuurgebied. Je mag hier geen vuur stoken en afval achterlaten. Er is helaas geen watervoorziening maar je mag wel je huisdier meenemen. Een auto is ook niet toegelaten.

Indien je geen kampeerkit ter beschikking hebt, kun je deze eventueel reserveren bij de jeugddienst van de stad Sint-Truiden via e-mail: info.jeugddienst@sint-truiden.be of via telefoonnummer 011 70 18 80. Je dient wel tijdig te reserveren.

Composttoilet
Je kunt op deze kampplaats naar het toilet gaan. Dit kan in alle privacy in een gesloten houten ruimte op een gewone wc waar al je behoeften gecomposteerd worden op een natuurlijke manier.

Adres
Indien je de coördinaten van de bivakzone N 50.770002, E 5.185675 ingeeft in google maps of gps, vind je de locatie. Zeker een must voor de avonturier of de natuurliefhebber.