Dalende trend voorlopig gestopt maar geen paniek!

Algemeen

Het aantal gehospitaliseerden ligt ver onder de 500, de mensen op intensieve onder de 100, met 10 overlijdens en 180 nieuwe besmettingen lijken de cijfers niet zo fout.

“De dalende trend van het aantal besmettingen lijkt voorlopig gestopt en steeg opnieuw met 1 procent”, zegt Steven Van Gucht. “Maar de cijfers zien er over het algemeen gunstig uit. Het aantal besmettingen stabiliseert, maar dat is niet verwonderlijk. Het is goed dat het zich niet vertaalt in het aantal hospitalisaties. We mogen niet vergeten dat het virus er nog altijd is. We zijn een reddingsschip aan het bouwen en we hebben uw hulp nodig om dat verder te bouwen.”

Na 54 persconferenties zal er voorlopig geen meer komen. “Het schip is voorlopig in veiliger water, maar we mogen nu de teugels even vieren. We hebben avontuurlijke maanden gekend”, zei Van Gucht op de persconferentie. “Maar we blijven de situatie verder opvolgen. Ik wens u een mooie zomer toe.”

Uit de cijfers van Sciensano blijkt dat er op donderdag 11 juni 108 nieuwe gevallen werden gerapporteerd. Daarvan wonen er 64 in Vlaanderen, 35 in Wallonië en 9 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 59 819.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 477 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 32 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 89 patiënten, dat is een verdere daling met 10 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 16 498 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 45 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9 646 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 10 in de voorbije 24 uur. Van die 10 overleden 7 mensen in het ziekenhuis en 3 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 100% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9 646 overleden personen, overleed 49% in het ziekenhuis, 50% in een woonzorgcentrum, 0,5% in andere residentiële collectiviteiten, en 0,6% thuis en elders. De meeste sterfgevallen in het ziekenhuis (95%) zijn bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra omvatten 26% bevestigde gevallen en 74% vermoede gevallen.

Yves Stevens de bevolking om verstandig om te gaan met de huidige situatie. “Het was een periode van veel menselijk leed, van sterfgevallen en moeilijke revalidatie. De pandemie mag dan wel verzwakt zijn, toch zullen er nog slachtoffers vallen. Het virus is nog niet weg”, besloot Stevens de laatste persconferentie,

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Heers: feestje zonder social distance zet kwaad bloed

Daags nadat de horeca wederom de verplettende boodschap heeft gekregen om verplicht te slikte duiken er plots beelden op van een feest in de gemeente Heers. Het is de zaakvoerder van een traiteur zaak die de zaak aan het licht brengt. “Wraakroepend, terwijl wij alles doen om de veiligheid te …

Algemeen
Geen kind meer naar school met lege boterhammendoos

Vandaag 17 oktober, is het Werelddag van het Verzet Tegen Armoede. En die dag is broodnodig in ons land. Maar liefst 1 op de 5 Belgische kinderen groeit op in armoede. Corona heeft hun situatie alleen maar verergerd. Door Corona steeg het aantal kwetsbare gezinnen in onze gemeente. Philip Pirard, …

Algemeen
Maatregelen van de regering komen niks te vroeg

Vorige dinsdag zijn er voor het eerst meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers die Sciensano.deze morgen meedeelde. Het totale aantal bevestigde gevallen sinds het begin van de epidemie klimt zo boven de 200.000 uit, tot 202.151 zaterdagochtend, een stijging met 10.192. Pikant detail: …