Gisteren overleed Boudewijn Knevels in Mettekoven. Hij wordt vrijdag begraven in Borgloon. Hij zou in juli 76 geworden zijn.

img_20180422_140356

Vier fruitdichters samen tijdens de bloesenzegening

Vlaanderen zal zich Boudewijn Knevels herinneren als schrijver en dichter, als de man die talloze troostende gedichten schreef, maar zich ook bewoog op het terrein van toneel, kleinkunst, revues, koorwerken, romans en essays.

Boudewijn werkte tijdens zijn actieve carrière bij CM-Limburg en bouwde in Heers met zijn uitgebreide collectie een schrijfmachinemuseum uit. Een van zijn laatste werken was trouwens een huldegedicht voor Limburg in opdracht van de gouverneur.

In Sint-Truiden zullen we Boudewijn Knevels onthouden als past-voorzitter van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie. In het Praesidium van deze Commanderie bekleedde hij de functie van verantwoordelijke maarschalk voor de poëzie in het fruit. Hijzelf was de eerste fruitdichter en hij was ook de drijvende kracht in de zoektocht naar nieuwe fruitdichters via een poëziewedstrijd.

Twee jaar geleden verloor Boudewijn zijn partner Ilonka, een verlies dat hem tekende en zijn gezondheid aantastte.

viering-keizerlijke-014“We verliezen in Boudewijn een zeer eminent lid, een gedreven maarschalk sinds 2007 , een man die geen vergadering van het Praesidium miste, een oud-voorzitter die met bekwame hand onze Commanderie leidde in 2014 en 2015, toen ik hem mocht opvolgen. Hij was het ook die het Haspengouws fruit via andere dan commerciële middelen wilde promoten, namelijk door de kunst in het algemeen en de woordkunst in het bijzonder. Boudewijn vindt nu rust, aan de zijde van Ilonka, met haar verenigd in de liefde, en met ons verenigd in gedachten”, aldus de huidige voorzitter Grootmaarschalk Jos Lacroix.

TruiensNieuws biedt aan de familie, vrienden en kennissen zijn innige deelneming aan.