“Waarom worden nu de buurt-, dorps- en wijkkermissen niet uitgebreid? Er worden heel wat grotere kermissen afgelast omwille van Covid-19, terecht of onterecht, ik spreek mij daar niet over uit, de volksgezondheid gaat voor alles.” Ludwig Vandenhove (sp.a) zou graag de kermissen, die wel mogen doorgaan, uitgebreid zien worden.

“Maar ik hoor dan beloven dat de kleinere kermissen ‘toch’ doorgaan.
Het wordt dan bijna voorgesteld als een compensatie. Goed, maar waarom worden er dan niet wat meer attracties toegelaten dan in normale jaren?
Op de meeste plaatsen is er ruimte genoeg en kan er, zelfs met wat meer foorkramers toe te laten, perfect voldaan worden aan de veiligheidsvoorschriften van de Nationale Veiligheidsraad”, vindt de oud-burgemeester van Sint-Truiden

In Sint-Truiden was het afgelopen weekend bijvoorbeeld kermis in de deelgemeente Brustem. Daar was, volgens Vandenhove, voldoende plaats om een aantal attracties bij te plaatsen.
“Een aantal foorkramers hebben mij gebeld en ik heb ze doorverwezen naar het stadsbestuur. Maar niets! Voor mij een gemiste kans. Hopelijk wordt dit bekeken naar de volgende buurt-, dorps- en wijkkermissen toe, ook in andere gemeenten en steden”, roept hij de lokale politici op.

Uiteraard blijft dan wel de vraag of het voor een aantal grote attracties het de moeit loont om voor een paar dagen hun ding op te stellen. Maar dat is aan hen om te beslissen!