Vanaf morgen kunnen speeltuinen in open lucht weer open. Ook in Sint-Truiden zullen de buurtspeeltuintjes en in de wijken en deelgemeenten en de speeltuinen in domein ’t Speelhof en het stadspark weer toegankelijk zijn voor het publiek, zij het onder strikte voorwaarden.

Vandaag verscheen het ministerieel besluit dat het mogelijk maakte om kinderen weer te laten spelen in speeltuinen in open lucht. Ook burgemeester Veerle Heeren gaf samen met de Veiligheidscel vandaag groen licht om de speeltuinen in Sint-Truiden opnieuw open te stellen voor het publiek, weliswaar met de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“We zijn heel blij dat ook in Sint-Truiden de speeltuinen weer kunnen openen. We hebben er vandaag alles aan gedaan, zodat kinderen vanaf morgen weer veilig kunnen spelen in onze speeltuinen en speelterreinen. Zo zullen de regels waaraan bezoekers zich moeten houden, duidelijk geafficheerd zijn aan de toegangen. De grote speeltuinen in domein ’t Speelhof en het stadspark zijn bovendien enkel toegankelijk tussen 10u en 18u. Deze speeltuinen zijn ook uitgerust met hygiënezuilen, waarin kinderen en hun volwassen toezichters hun handen regelmatig kunnen ontsmetten”, vertelt schepen van Jeugd Johan Mas.

“De toegang tot de speeltuinen is enkel toegelaten voor kinderen tot 12 jaar. Volwassen die hen begeleiden, moeten de regels rond social distancing strikt naleven. Bovendien kunnen slechts maximum 20 kinderen tegelijk in een speeltuin aanwezig zijn. We roepen iedereen op de regels te respecteren om onze kinderen op een veilige manier te kunnen laten spelen,” voegt burgemeester Veerle Heeren toe.