Philip Blavier, cafébaas van ‘t Elfde Gebod in Zepperen (Sint-Truiden), is van plan om zondag een ‘Beer Home Delivery’ te organiseren. Hij moet daarvoor wel de toestemming van de stad krijgen. Met een geïmproviseerde bierwagen wil hij getapte pintjes aan huis leveren.

“Santei” zou wel eens het meest gebruikte woord in Zepperen kunnen worden volgende zondag. Filip Blavier “Faaaaaalip”gaat er namelijk met een bierwagen rondrijden, om bier aan huis te leveren. “De bedoeling is dat we zoals een ijskar met de wagen door de straten rijden, terwijl we met een bel zwaaien en kerstmuziek door de boxen spelen”, vertelt de uitbater van café ‘t Elfde Gebod. “Wie zin heeft in een getapt pintje of een glaasje wijn kan zo even buiten komen staan.”

“We hebben een aanhangwagen omgebouwd tot geïmproviseerde bierwagen, met een tapkraan en heel wat versieringen. Eigenlijk staat alles klaar om zondag te vertrekken”, aldus een van de meest inventieve cafébazen van Limburg. Maar of de Zepperenaar zondag ook mág uitrijden met zijn bierwagen, is nog niet zeker. “We wachten nog op goedkeuring van het schepencollege, dat komt vrijdag samen maar in principe kan alles coronaproof verlopen. We zetten handgel klaar en we zien toe dat iedereen braaf aan de voordeur blijft staan. Als er te veel volk samentroept stoppen we met bier schenken.”

Wij staan gespannen aan de voordeur te wachten tot Filip met zijn kar voorbijkomt als de Sint-Truidense vroede vaderen en moeders groen licht geven. Maar we zijn ook curieus hoe Veerle Heeren en co gaan reageren op deze creativiteit! Hopelijk telt “alles voor de handelaars” ook voor Zepperen.