complimentendag-8220Wie vandaag het stadscentrum bezoekt, krijgt bovenop een goede service van de handelaars, een oprecht complimentje in het plat Sintrùins via de winkelramen. Ook buurtcomités delen vandaag extra complimenten uit. Zo is Sint-Truiden op Complimentendag een nog leukere plek om te wonen en te vertoeven.

Maandag 1 maart is het Complimentendag. Die dag gaat in Sint-Truiden niet onopgemerkt voorbij. Zo geeft het stadsbestuur, in samenwerking met enkele handelaars, een welgemeend compliment in het Truiens dialect aan de bezoekers van het stadscentrum via de winkelramen.

complimentendag-8198“We willen de bezoekers van onze stad op Complimentendag bedanken om lokaal te shoppen. Daarom werden op verschillende winkelramen in het stadscentrum complimenten geschreven, vertaald in het Truiens dialect door het Neigemenneke. Op die manier wil het stadsbestuur samen met de handelaars hun oprechte waardering uiten voor de klanten die de lokale winkeliers tijdens de moeilijke coronaperiode zijn blijven steunen”, zegt schepen van Middenstand en handel Johan Mas.

complimentendag-8184“”Ich bèn fjèèr op oéch!”, “Dzjee zèèt een góei blùts!”,… hoe klein ook, iedereen krijgt graag een compliment. Je voelt je er meteen gelukkiger door en dat komt ook je mentaal welzijn ten goede. Zeker in deze tijd kunnen we zo een opsteker goed gebruiken. Daarom hebben we aan onze buurtcomités postkaartjes ter beschikking gesteld waarmee ze hun buren met een persoonlijke boodschap een hart onder de riem kunnen steken. Als iedereen vandaag persoonlijk, op papier, per sms, mail, telefoon,… een compliment geeft, wordt Sint-Truiden voor één dag nog net iets mooier”, vertelt schepen van Gezondheid en Buurtwerking Jurgen Reniers.

complimentendag-8218“De coronaperiode heeft getoond dat Truienaren enorm solidair zijn en een warm hart voor mekaar hebben. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Op deze Complimentendag zeggen we dan ook welgemeend aan alle inwoners, bezoekers en medewerkers van onze stad: Be-t óech tebèè is Sintrùin nog schóender!” aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

Toon je waardering en geef ook een leuk compliment, al dan niet in het Sintrùins, aan jouw familie, vrienden, buren, collega’s… en deel dit mooie moment op sociale media met #sinttruidensolidair #complimentendag.