De inzet was zo klaar als een klontje. De overwinning van Beveren op Oostende vroeger op de avond maakte dat maar één resultaat STVV kon helpen, en dat was winnen! De match begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van Kristof Delorge, de broer van STVV-icoon Peter Delorge.

3-28Het was al vlug bibberen voor STVV. De Ridder gaat compleet in de fout! De kapitein van STVV wil na 7 minuten terugspelen op Schmidt, maar legt de bal panklaar in de voeten van Wernersson. De Zweed ziet Druijf zich voor doel positioneren, maar diens schot is te slap om Schmidt ook maar enigszins te bedreigen ondanks dat we mogen spreken van een open 9-6doelkans. De goal valt wel vlug aan de goeie kant! De Japanse connectie breekt in de 11de minuut de ban bij Sint-Truiden. Hashioka legt de bal vanop de rechterflank knap achteruit op Suzuki en de aanvaller verschalkt Thoelen in diens korte hoek: zijn vijftiende voor 1-0. De Mechelse verdediging stond volledig op het verkeerde been na de slimme voorzet van Hashioka.

Maar de Kakkers zijn niet gekomen om de Kanaries een plezier te doen en even later probeert Vanlerberghe het van ruim buiten de zestien meter, maar poeiert een zeer hard schot uit z’n rechtervoet. Schmidt moet zich reppen om de bal uit z’n rechterbovenhoek te slaan.

Op de 19de minuut moeten de Kanaries even de billen dichtknijpen bij een VAR-moment. Walsh trapte de bal in het strafschopgebied tegen de arm van Mboyo aan, maar ref Van Damme oordeelt: geen penalty. Het leer raakte wel degelijk de arm van Mboyo, maar van zo dicht dat het niet anders dan onbewust kon zijn.

Na 35 minuten noteren we weer een grote kans voor de mannen van Wouter Vrancken. Mrabti vuurt een beheerste volley op Schmidt af. De Amerikaans-Japanse doelman moet het leer lossen, maar Ferdy Druijf kan niet profiteren en  Hashioka rammelt de bal dan maar vlug weg.

6-9Op de 40ste minuut gebeurt dan het wonder. Walsh trekt Suzuki onderuit en de scheidsrechter is onverbiddelijk. De bal gaat op de stip! De ex-Racing Genk-speler krijgt er nog eens geel bovenop nadat hij minutenlang verzorgd werd.  Mboyo zet de elfmeter feilloos om. Thoelen duikt de verkeerde kant uit en zo maakt Mboyo z’n tweede in het shirt van de Kanaries: 2-0.

Een aantrekkelijke eerste helft, mooi aanvallend voetbal van STVV met veel druk naar voren. Om van te genieten dus.

STVV neemt wat gas terug in de tweede helft. De Maneblussers belegeren de kooi van Schmidt. Walsh, Vranckx en co raken niet voorbij de geelblauwe muur met een secure Schmidt tussen de palen. Maar de weg naar de netten vinden ze, ondanks tal van mogelijkheden, niet. Het is wel Suzuki die in de 55ste minuut de 3-0 op het hoofd krijgt. Thoelen strekt zich volledig uit en voorkomt de vroege beslissing van deze wedstrijd.

Twintig minuten voor tijd krijgt Yuma Suzuki weer een dot van een kans, maar hij weigert de 3-0 binnen te buffelen. De blonde spits krijgt de bal pardoes op het hoofd, maar duwt het leer net naast en vergeet KV Mechelen zo helemaal af te maken.

7-8Vanaf dan blijft KV Mechelen drukken, op zoek naar de aansluitingstreffer en de bijhorende paniek in de Truiense rangen. Peyre maakt in de 75ste een intelligente loopactie na een hoekschop en devieert de bal aan de eerste paal goed richting De Camargo. Die kan net niet binnentikken na een meer dan nodige verdedigende actie van Hashioka en vier minuten later onderscheidt diezelfde Schmidt zich nog maar eens. Na een degelijke volley van Storm houdt het Truiense sluitstuk z’n netten nog steeds schoon.

In de allerlaatste officiële speelminuut gaat de ingevallen Konaté onder de bal door op een scherpe center van Vranckx en De Camargo, ook ingevallen een kwartier voor tijd, laat zo’n paasei niet liggen en prikt de 2-1 binnen. Jammer voor uitblinker Schmidt die op die manier een quasi zekere clean sheet door zijn neus geboord ziet.

Er komen enkele minuten bij. Drie bange minuten waarbij Cacace nog op een uitdagende manier een domme hoekschop weggeeft. Het blijft bibberen voor STVV tot het allerlaatste fluitsignaal.

Maar STVV deed wat nodig was, speelde geen onaardige wedstrijd en hield de punten verdiend op Stayen. Nog 1 punt en de redding is verzekerd en dat kan al deze week als de Kanaries naar … Waasland-Beveren trekken en daar opnieuw een Truienaar, Nicky Hayen, moeten bekampen.