De piek van de coronacrisis zou achter ons liggen, maar toch blijft Limburg zwaar getroffen. In de Limburgse ziekenhuizen stierven opnieuw zeven coronapatiënten, wat het totale dodenaantal op 315 brengt.

In Limburg hebben de afgelopen 24 uur opnieuw 69 mensen positief getest op het coronavirus terwijl we gisteren slechts 50 nieuwe besmettingen noteerden. Na een daling van vijf dagen op rij van het aantal nieuwe besmettingen in Limburg is er dus opnieuw sprake van een lichte stijging. Het totale aantal bevestigde besmettingen in Limburg komt daarmee op 4.835, wat betekent dat 56 op 100.000 inwoners besmet raakten.
Ondanks de positieve berichten van de afgelopen dagen dat de piek van de coronacrisis achter ons ligt, blijft Limburg nog steeds zwaar getroffen. Zo stierven in de Limburgse ziekenhuizen opnieuw zeven coronapatiënten.
Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder heeft opnieuw drie corona-overlijdens, wat het totaal daar op 52 brengt.
Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden komt met twee nieuwe sterfgevallen op 78 overlijdens.
Ook in het ZOL in Genk stierf opnieuw een coronapatiënt (48 overlijdens in totaal)
Het AZ Vesalius Ziekenhuis in Tongeren verloor opnieuw een coronapatiënt (25 overlijdens in totaal).
Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, dat gelukkig geen nieuwe sterfgevallen te betreuren heeft, blijft met 79 corona-overlijdens het zwaarst getroffen.

Wel mochten er opnieuw 27 coronapatiënten het ziekenhuis verlaten, wat het totale aantal ontslagen patiënten in Limburg op 959 brengt.

Iedereen merkt het: het wordt ook drukker op de wegen. Dat wil zeggen dat hert aantal niet-noodzakelijke verplaatsingen toeneemt, een maatregel die nog steeds van tel is. Voor de fietstochten idem dito: tijdens een tochtje van 35 kilometer rond Sint-Truiden konden we talloze overtredingen vaststellen tegen de anderhalvemeterregel. Het waren vooral de wielertoeristen die blijkbaar niet alleen kilometers moeten vreten, maar ondertussen ook veel te vertellen hebben, en die anderhalve meter vlotjes halveerden. Waardoor we vrezen dat we in Limburg en speciaal in Sint-Truiden nog niet over onze piek heen zullen zijn. Want zo zijn de mensen: als men spreekt van een mogelijke mildering van de maatregelen binnen twee weken, denken er al velen dat die al onmiddellijk geldig zijn. Niet dus: voor 3 mei verandert er ZEER WEINIG.