Een sms gekregen van de FOD Financiën met de vraag om een achterstallige rekening te betalen?
Ga er niet op in, het gaat om fraude. Inderdaad, de FOD Financiën stuurt je geen sms’en: “Het gaat om fraude, doe zeker geen betalingen”

“De Inspecteur” op Radio 2 krijgt van verschillende luisteraars de melding dat ze sms’en ontvangen van de FOD Financiën met de vraag om een achterstallige betaling zo snel mogelijk in orde te maken. Bij de FOD zitten ze verveeld met de zaak en roepen ze op om zeker geen betalingen te doen.

Wij sturen helemaal geen sms’en”

Verschillende luisteraars laten weten dat ze sms’jes ontvangen van de Federale Overheidsdienst Financiën. Daarin worden ze aangemaand om zo snel mogelijk een achterstallige betaling te vereffenen. Als ze dit niet voor 17 februari doen zal een gerechtsdeurwaarder zich over het dossier ontfermen. Onderaan het bericht staat ook een link naar een website waar ze de betaling kunnen doen. Maar voor alle duidelijkheid: het gaat hier om fraude.

Meer zelfs, de FOD Financiën communiceert helemaal niet via sms. “Alle correcte informatie over verschuldigde bedragen vind je op MyMinFin.”, zegt woordvoerder Francis Adyns. In de toekomst wil de FOD Financiën misschien wel sms’en gebruiken om burgers te informeren, maar dan zal er nooit een link voor betalingen worden meegestuurd.