‘De reünie’, het nieuwe theaterstuk van Yves Caspar in première in De Roxy

Algemeen

In Theater De Roxy gaat op vrijdag 15 februari ‘De Reünie’ in première, het nieuwe theaterstuk van de Truiense auteur en acteur Yves Caspar.  Deze keer geen komedie zoals zijn vorige stuk ‘Lijst Lenaerts’, maar wel een tragikomedie.  

De personages in ‘De reünie’ zitten ongewild samen vast in 1 ruimte.  Die situatie zorgt zowel voor komische als voor ontroerende momenten. Caspar : “Na het succes van ‘Lijst Lenaerts, dé verkiezingskomedie’, wilde ik graag iets meer emotie in mijn volgende stuk steken.  In ‘De reünie’ kon dat.  e dames in het verhaal hebben een gemeenschappelijk verleden.

Dat gegeven zorgt voor heel wat dramatische mogelijkheden. Voordeel is ook dat ik zelf de regisseur ben. Ik kan de acteurs perfect uitleggen wat mijn ideeën waren tijdens het schrijven.  Ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat !”

De dames in kwestie zijn vertrouwde Roxy-gezichten en enkele nieuwkomers : Kathleen Smolders, Hedwige Jacomen, Anita Swiggers, Mish Jacobs, Maryse Boffin, Yolande Thoelen.  Ook twee mannen wagen zich aan een reünie : Romain Bamps en de jonge acteur Mike Vanmolle.

Yves Caspar schreef eerder o.a. ook de theaterstukken ‘Edith, het legendarische verhaal van Edith Piaf’, ‘Jezus, Maria, Jozef’, ‘Bedankt lieve ouders’en de personalityshows van Kathleen Smolders. Momenteel werkt hij aan twee nieuwe theaterkomedies en schrijft hij mee aan de scenario’s van de populaire tv-serie “Thuis”.  

De reünie” is te zien van 15 februari t.e.m. 3 maart.  Tickets en info: www.deroxy.be

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Juf Aafke van de Fruitboom (Zepperenweg) schrijft tweede verhalenboek

Aafke Theunis is leerkracht in Basisschool De Fruitboom en sinds 2020 ook auteur, een droom die werkelijkheid werd! Ze geeft deze maand haar tweede boek uit. “Mijn papa, Patrick Theunis, beter bekend onder zijn bijnaam “Lassie”, is een echte Truienaar, geboren en getogen in deze mooie stad! Hij is designer en …

Algemeen
Sint deelt seksspeeltjes uit in de Bornedries

Negen maanden is parenclub Bornedries in Sint-Truiden al gesloten, maar morgen zijn de leden weer welkom. Niet binnen, wel op de parking waar de Sint chocolade en erotisch speelgoed uitdeelt. De anderhalve meter afstandsregel nekt het vertier in de Bornedries al sinds midden maart. Om toch nog iets van contact …

Algemeen
V & M vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen

Voorzitster Eveline Kevers bedacht burgemeester Veerle Heeren en politiecommissaris Steve Provost, in naam van V&M, met het witte lintje op en vroeg hen om extra sensibilisering van de bevolking en extra actie om het geweld tegen vrouwen tegen te gaan, een actie van de vrouwenbeweging van CD&V Vrouw & Maatschappij. …

%d bloggers liken dit: