De Sint-Truidense Reddingsclub organiseerde in eigen bad het open Limburgs Kampioenschap Reddend Zwemmen. 184 zwemmers en zwemsters van 20 verschillende clubs stonden aan de start, onder wie maar liefst acht zwemmers van de nationale eliteploeg en een 30-tal Nederlanders waaronder de Nederlandse Jeugdselectie.

STRC bracht 31 individuele sporters en 7 ploegen in stelling, met maar 1 doel: scoren. En gescoord werd er, zo werden alle Limburgse titels, zowel individueel als in ploeg, naar goede traditie behaald door de zwemmers en zwemsters van de thuisploeg.

De STRC-jeugd houdt zijn reputatie hoog. Ondanks de aanwezigheid van de Nederlandse jeugdselectie konden Yana Goossens, Mirte S’heeren, Fien Derwael, Bernd Huysmans en Matisse Croes het podium beklimmen bij de jeugd -14j.

Lotte Istas verbrak het 9 jaar oude Belgische record op de 100m lifesaver, Bert Arnauts verbrak zijn eigen Belgische records op de 50m popredden en de 100m reddingscombiné.

Ook de andere STRC zwemmers en zwemsters waren in goede doen en verbeterden vele persoonlijke en clubrecords.

Ook organisatorisch was het plaatje weer in orde, een puik team van medewerkers zette een vlekkeloze prestatie neer zodat de zwemmers in de beste omstandigheden hun wedstrijden konden afwerken. In een recordtempo kon de wedstrijd afgewerkt worden dankzij hun inzet.

Een geslaagde dag voor STRC. Binnen 5 weken staan de Belgische Kampioenschappen op het programma, ook daar zal STRC zijn uiterste best doen om meerdere titels binnen te halen. Tussendoor starten een 10-tal STRC’ers ook nog op de internationale meeting in Seraing