De Sint-Truidense Reddingsclub organiseerde in eigen bad het open Limburgs Kampioenschap Reddend Zwemmen

De Sint-Truidense Reddingsclub organiseerde in eigen bad het open Limburgs Kampioenschap Reddend Zwemmen

172 zwemmers en zwemsters van 17 verschillende clubs stonden aan de start, onder wie maar liefst 8 zwemmers van de nationale eliteploeg en een 30-tal Nederlanders waaronder de Nederlandse Jeugdselectie.

STRC bracht 32 individuele sporters en 6 ploegen in stelling, met maar 1 doel: scoren. En gescoord werd er, zo werden alle Limburgse titels, zowel individueel als in ploeg, naar goede traditie behaald door de zwemmers en zwemsters van de thuisploeg.

De STRC-meisjesploeg -&4 jaar (Elise Croes – Mirte S’heeren – Lotte Istas – Fien Derwael) ging verder op het elan van de voorbije wedstrijden en verpulverde het Belgische record op de 4x50m hinderniszwemmen en de 4x50m reddingsgordelaflossing

Ook Jelle Vandersteen zette zijn recordjacht verder, deze keer verbrak hij het Belgisch record op de 50m popredden en de 100m reddingscombiné.

Ook de andere STRC zwemmers en zwemsters waren in goede doen en verbeterden vele persoonlijke en clubrecords.

Ook organisatorisch was het plaatje weer in orde, een puik team van medewerkers zette een vlekkeloze prestatie neer zodat de zwemmers in de beste omstandigheden hun wedstrijden konden afwerken. In een recordtempo kon de wedstrijd afgewerkt worden dankzij hun inzet.

Een geslaagde dag voor STRC. Binnen 4 weken staan de Belgische Kampioenschappen op het programma, ook daar zal STRC zijn uiterste best doen om meerdere titels binnen te halen. Tussendoor starten een 10-tal STRC’ers ook nog op de internationale meeting in Seraing.
Wil je meer weten over STRC? Neem dan een kijkje op www.strc.be of contacteer info@strc.be. STRC is ook nog steeds op zoek naar nieuwe financiële partners om deze top wedstrijdploeg draaiende te houden.

2018 PK Limburg Meisjes -14j

2018_Limburg ploeg

 

Over de auteur

ph

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Luister naar TrudoFM