STVV is na een knappe tussensprint in een sukkelstraatje beland. De laatste vier competitiewedstrijden gingen stuk voor stuk verloren, ondertussen steken de eerste geruchten van strubbelingen tussen spelers en Bernd Hollerbach de kop op. De Duitser zit overigens niet in de dug-out, want Hollerbach zit een schorsing uit na de rode kaart tegen Cercle Brugge. Van Dessel, Steppe en De Ridder (ex-AA Gent) zijn out.

Wat gaan de van de eerste helft onthouden? Een enkele bal tussen de palen van AA Gent, en STVV kijkt al tegen een achterstand op. De 27 minuten voor deze actie waren aanmerkelijk minder: Gent zoekend naar een opening in de Truiense defensie maar geen gaatje vindend. Daartegenover een STVV dat niet echt offensieve bedoelingen heeft, maar toch de beste kansen krijgt. In minuut 27 laat Bauer zich de kaas van het brood eten door Bezus, in onze ogen niet heel foutloos, maar de ref geeft geen krimp en laat Bauer ‘liggen’. De Oekraïner behoudt het overzicht en bereikt Depoitre. Die jaagt zonder pardon het openingsdoelpunt in de korte hoek binnen: 1-0. STVV gevloerd door een actie van een ex-ploegmaat. Het zal ook de eerste Gentse bal tussen de palen zijn en, na 45 minuten, ook de enige!

Op de 35ste minuut noteren we een vrije trap van Brüls. Die wordt met het hoofd verlengd. Zo krijgt Pius een schietkans maar die mist zijn schot volledig. Via een gelukje belandt de bal in de voeten van Hashioka. Die neemt Bolat zwaar onder vuur maar de keeper houdt met een beenveeg zijn netten schoon. Maar voor de rest was de Truiense voorhoede quasi onbereikbaar dankzij tal van foute passes en verloren ballen. De man die het meeste ballen kreeg? Dat moet zeker Schmidt geweest zijn, zoveel terugspeelballen kreeg de Amerikaanse Japanner.

De eerste actie van de tweede helft is weer van de hand van Bolat met een prima redding. Voor de 2e keer verijdelt de doelman in de 55ste minuut de gelijkmaker. Cacace snijdt naar binnen en zet de Gentse defensie te kijk met een doorsteekbal richting Hara. Die wil er vanuit een scherpe hoek 1-1 van maken maar de Japanner stuit op Bolat. Op het uur is er even paniek op de Truiense bank. Schmidt springt hoog op om een corner weg te boksen maar komt daarbij slecht neer. Met een pijnlijke grimas staat hij opnieuw recht. Geen overbodige luxe bij STVV want 2e doelman Steppe is out, de jonge Vanmarsenille zit op de bank.

De tweede bal tussen de palen voor Gent komt er in de 64ste minuut en Tissoudali scoort voor KAA Gent: opnieuw vermijdbaar balverlies achterin bij de Kanaries. Bezus en Tissoudali zetten een fluks één-tweetje op, de aanvaller schuift beheerst de 2-0 binnen. Beide Gentse goals kwamen er na slordigheden achterin bij STVV. In de 71ste minuut gaan het opnieuw mis. Tissoudali mag op Schmidt afstormen. De doelman wint het pleit en redt met 1 hand.

Gent waant de buit blijkbaar al binnen, tot in de 85ste minuut STVV weer leven in de match brengt: Hara scoort voor STVV. Krijgen we nog een spannende slotfase? Brüls schildert met links de bal op het hoofd van Hara. Die schampt het leer met het hoofd en laat Bolat kansloos: 2-1.

Maar die spannende slotfase komt er niet: de laatste 5+3=8 minuten brengen geen soelaas meer voor de Kanaries die met 0 op 15 richting Limburg moeten, na een matige prestatie tegen een Gent waarvan we eigenlijk ook meer verwacht hadden. En het bestuur van STVV moet nu nog meer dan ooit naar beneden lonken en hopelijk hebben ze al uitgekeken naar een kwaliteitsinjectie, want met ordinaire spuit met coronavaccin zal zeker geen zoden     aan de dijk brengen bij dit zwalpend team.

Vandaag geen slecht woord over de VAR noch over scheidsrechter Lothar d’Hondt. Zo hoort het!

Maar hier moet dringend iets gebeuren: van Play-Off 1 (dixit Duchâtelet) naar vechten tegen de degradatie, ook dat is een prestatie!