Afgelopen gemeenteraad stelde Maurice Hollebeke van Vooruit Sint-Truiden voor om huisvuilzakkenautomaten te plaatsen in Sint-Truiden. Dankzij deze automaten ben je als inwoner van de stad niet meer afhankelijk van de openingsuren van het administratief centrum of de supermarkten. De stad bekijkt het voorstel verder en gaat ermee aan de slag.
Huisvuilzakken kan je in Sint-Truiden krijgen bij enkele supermarkten en in het administratief centrum. Hierdoor is de inwoner afhankelijk van openingsuren. Huisvuilzakautomaten zouden daarom een must zijn. Truienaars kunnen dan hun zakken kopen, wanneer dat voor hen het best past. Bovendien kunnen lange rijen wachtenden met de automaten vermeden worden.
“Het gaat om een bijkomende dienstverlening van de Truienaar, indien dit project succesvol is kan het worden uitgebreid naar de deelgemeenten”, aldus Maurice Hollebeke – Vooruit Sint-Truiden
Ook vindt Vooruit dat de verschillende soorten zakken allemaal op dezelfde plaats verkrijgbaar moeten zijn. Nu zijn bepaalde zakken enkel verkrijgbaar in het administratief centrum en andere in handelszaken.
Het stadsbestuur onderzoekt het voorstel verder.