De Warmste Tafel brengt 11.500 euro op voor vier Truiense verenigingen

Zondag 6 januari werd een einde geknoopt aan De Warmste Maand in Sint-Truiden, een maand waarin middenstandsorganisatie Shop & The City de krachten bundelde met verschillende Truiense verenigingen en een aantal warme initiatieven op poten zette. Zo ging ook dit jaar de opbrengst van De Warmste Tafel naar vier goede doelen, die zondag elk hun cheque overhandigd kregen. 

Van 7 december tot en met 6 januari werd de Groenmarkt omgedoopt tot Het Warmste Plein. Hier konden bezoekers een maand lang de kerstsfeer opsnuiven, zich uitleven op de Vavantas Schaatsbaan en opwarmen met een drankje in de Cristal Winterchalet. Daarnaast kon er voor het derde jaar op rij opnieuw aangeschoven worden aan De Warmste Tafel, waar op een maand tijd 5.223 gasten kwamen genieten van een winterse maaltijd ten voordele van het goede doel. 

Winkelen in Sint-Truiden kreeg afgelopen eindejaarsperiode bovendien nog een extra dimensie dankzij het digitale kraslotsysteem Scan, Scratch & Win. Er werden meer dan 1.800 prijzen verloot onder de shoppers. 

Opbrengst Warmste Tafel naar vier goede doelen

De Warmste Tafel, deze keer met het team van Le Bon Vinvant achter het fornuis, was opnieuw een groot succes. “We hebben dit jaar veel nieuwe bezoekers mogen verwelkomen die voor de eerste keer kwamen kennismaken met het concept van De Warmste Tafel. Daarnaast hebben we ook veel bedrijven over de vloer gekregen die met het hele team kwamen eten. De opbrengst van de tafel gaat dit jaar naar vier goede doelen: Passhuis, Een hart voor Senegal,  OnderOns en Sint-Vincentius. Alle vier zijn het hartverwarmende initiatieven die we graag een duwtje in de rug geven”, aldus Marijn Ghys, Shop & The City-manager

“Deze verenigingen kregen vandaag hun cheque overhandigd. In totaal bracht De Warmste Tafel 11.500 euro op, goed voor 2.875 euro voor elke vereniging.”

Truiense verenigingen op de Kerstmarkt en Après Ski

Tijdens De Warmste Maand werden er verschillende warme initiatieven georganiseerd. “Twintig socio-culturele verenigingen kleurden de Kerstmarkt en een week later maakten evenveel sport- en vrijetijdsverenigingen één groot feest van de tiende editie van Après Ski. Met hun deelname aan deze evenementen hebben heel wat Truiense verenigingen de kas van hun organisatie kunnen spijzen”, vertelt voorzitter Philip Bronckaerts. 

“Ik ben enorm trots op de geleverde inspanningen tijdens afgelopen feestmaand, we hebben er samen een warm eindejaar van gemaakt. We zorgden voor extra beleving en sfeer in het stadscentrum dankzij Het Warmste Plein met onder andere de Vavantas schaatsbaan, we hebben één weekend de Kerstmarkt georganiseerd en een sociaal project op poten gezet. Ik ben ervan overtuigd dat het concept van De Warmste Maand op de juiste schaal is voor onze stad”, concludeert uittredend schepen Pascal Vossius.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
App van Rode Kruis biedt eerste hulp bij psychische problemen

En reikt handvaten aan die durf en zelfvertrouwen geven om anderen te helpen Rode Kruis-Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe gratis app die mensen, met concrete tips en uitleg, meer durf en zelfvertrouwen geeft om anderen in de buurt te helpen met psychische problemen. Zeker nu de coronacrisis weer volop piekt …

Algemeen
Lancering jongerencampagne JAC

Ketnet-wrapper Gloria Monserez liet vorige week via Instagram openhartig weten dat ze tijdens deze tweede lockdown slecht in haar vel zit. In gewone tijden is het al niet vanzelfsprekend om jong te zijn: verder studeren, een eerst job zoeken, alleen gaan wonen … tussen hun 17de en 25ste jaar staan …

Algemeen
De Formidabele Spaaractie wordt verlengd tot 31 januari 2021

De stad Sint-Truiden en middenstandsorganisatie Shop & The City verlengen de nieuwe klantenkaart-actie tot en met 31 januari 2021. Zodra de winkels weer open gaan, kunnen trouwe klanten dus weer verder punten sparen én inruilen dankzij de Formidabele Spaaractie. Wie kwam winkelen in Sint-Truiden, kon afgelopen zomer sparen voor extra korting. “We …

%d bloggers liken dit: