Truienaar Stefaan Raepers lanceert DentaBite: de on-the-go gebitsreiniging. Samen met vier andere studenten handelswetenschappen aan de Universiteit Hasselt, lanceerde Truienaar Stefaan Raepers begin april een nieuw product: DentaBite. DentaBite is een nieuwe manier om je tanden te poetsen: zonder tandenborstel, zonder tandpastatube en zonder water. Je kan dus letterlijke overal en altijd, ongeacht de situatie, je tandenpoetsen. Je kan je dus al inbeelden welk gemak dit allemaal met zich meebrengt.

Het product
210411-tandpasta2Stefaan legt ons uit: “Het product zelf is een sponsje, geïnjecteerd met tandpasta. Vanaf het moment dat je het sponsje in de mond neemt, begint de tandpasta zich met je speeksel te vermengen. Vervolgens moet je het sponsje langs al je tanden laten schuren. Dit doe je door erop te kauwen en het te begeleiden met je tong door de mondholte. Binnen de minuut heb je niet alleen een verfrist gebit, maar zijn je tanden ook daadwerkelijk gepoetst. Dit is het grote verschil met een kauwgom, waarbij alleen dat eerste geldt”.

Doelpubliek
210411-pandpasta4“In onze eerste versie van de DentaBite, positioneren wij het product wel nog duidelijk als een aanvulling op, of tijdelijke vervanging van, de conventionele tandenpoetsbeurt, dus die met tandenborstel. Gebruik het eens door de dag na je middagmaal, of op vakantie, bijvoorbeeld tijdens een tweedaagse trektocht door de bergen”, weet Stefaan ons te vertellen.

“Wij focussen ons op een doelpubliek met een tekort: hetzij een tekort aan tijd, hetzij een tekort aan middelen zoals drinkbaar water, een tandenborstel of tandpasta”. De ultieme droom van deze jonge ondernemer is om DentaBites te mogen voorzien voor mensen die getroffen zijn in rampgebieden en daardoor (tijdelijk) afgesloten zijn van drinkbaar water: “Op deze manier voorzien we deze mensen toch nog in hun basismondhygiëne. Dan ga je pas echt voelen dat je product ook een groter maatschappelijk doel heeft”, zegt Stefaan fier.

210411-tandpasta3Daarnaast wensen ze zich ook in te werken in de luchtvaartindustrie: “Op langeafstandsvluchten krijgen reizigers dikwijls een basic toiletzakje met daarin tandpasta en een tandenborstel. Hierdoor kan men op het vliegtuig de tanden gaan poetsen. Toch maakt amper iemand daar gebruik van, vermits niemand zich wil wenden tot het kleine vliegtuigtoiletje om dan daar hun tanden te gaan poetsen. Met DentaBite geniet je van een gebitsreiniging gewoon vanuit je zitje.”

De leuze van het team luidt: “Wij, bij DentaBite, zijn ervan overtuigd dat mondhygiëne een basisbehoefte is waar eenieder ter wereld moet aan kunnen voldoen, ongeacht in welke situatie men zich bevindt”.

Over het project
De onderneming kadert zich in een small business project (SBP) dat studenten handelswetenschappen aan de UHasselt tijdens hun bachelor moeten doorlopen. Op die manier wil de universiteit haar studenten laten proeven van het ondernemerschap. Al verschillende jaren komen hieruit mooie ondernemingen met innovatieve producten die al konden genieten van heel wat belangstelling. Er is ook jaarlijks de prestigieuze wedstrijd “dé SBP van het jaar”, georganiseerd door de Vlaamse Jonge Ondernemingen (afgekort VLAJO). Hierbij maken ze kans op 500 euro en misschien nog belangrijker: de belangstelling van potentiële investeerders. DentaBite won provinciaal al en, vergezeld door twee andere Limburgse SBP’s, zijn ze nu bij de laatste tien in de Vlaamse finale om zo mee te dingen naar de hoofdprijs. Natuurlijk hoopt het team zich in de schijnwerpers te kunnen plaatsen.

Bestellen kan  HIER

Meer info op https://dentabitesbp.wixsite.com/my-site